ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 67-80

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά του Ρεθύμνου (αυτή τη φορά στην Κρήτη) με 80-67 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ, εκεί όπου θα... περιμένει τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, έχοντας ως κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάουπου σημείωσαν από 15 πόντους έκαστος.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από το γεγονός πως αγωνιζόντουσαν εκτός έδρας και ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι παίρνοντας το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά. Το 2-15, έδωσε στον Ολυμπιακό μία διαφορά ασφαλείας με το… καλημέρα με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει γρήγορα – γρήγορα 10 πόντους. Η εικόνα δεν άλλαξε με την ομάδα του Πειραιά να έχει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 24-12.

Το Ρέθυμνο προσπάθησε να αντιδράσει στη δεύτερη περίοδο. Και τα κατάφερε για λίγο, καθώς η διαφορά μειώθηκε στους 10 πόντους, αλλά και η εικόνα της ομάδας της Κρήτης ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη. Ο Ολυμπιακός όμως πάτησε και πάλι… γκάζι στην επίθεση με τους Κώστα Σλούκα και Δημήτρη Κατσίβελη να βοηθούν πολύ επιθετικά. Το πρώτο μισό του αγώνα πάντως ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 46-31.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να δείξουν τις δυνατότητές τους. Η άμυνα του Ρεθύμνου έγινε πολύ πιο δυνατή, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δεχτεί ένα σερί 12-1 και να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο τρίτο δεκάλεπτο μετά από 5 λεπτά με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο ΑΓΟΡ πλησίασε μέχρι και τους 4 πόντους (43-47), οι "ερυθρόλευκοι" όμως επανέφεραν και πάλι τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελαν, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 53-64.

Όσο κι αν προσπάθησε το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ να μειώσει και πάλι τη διαφορά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας απέναντι στο Ρέθυμνο με τους Σπανούλη και Σλούκανα κάνουν καλό παιχνίδι. Το τελικό 80-67 έστειλε τους "ερυθρόλευκους" στους τελικούς, εκεί όπου περιμένουν τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 31-46, 53-64, 67-80.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 9 (1), Καλλινικίδης, Προύιτ 6 (2), Αγγελόπουλος 5 (1), Τσαρουχάς, Τσόχλας 7 (1), Ντούβνιακ 4, Κόμματος, Κάρτερ 9 (1), Λάτοβιτς 15 (3), Πέτγουεϊ 12, Σιζόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χαινς 4, Άντιτς 9 (2), Σπανούλης 15 (2), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 15 (3), Κατσίβελης 5 (1).

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: