ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ποιος γνωστός πολιτικός ξοδεύει τα χρήματα του λαού για.. Μπότοξ

Η εισαγγελία της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για υπεξαίρεση μετά τις κατηγορίες ότι ο πρόεδρος της... χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι δαπάνησε πολλές χιλιάδες δολάρια από τα δημόσια ταμεία προκειμένου να κάνει ενέσεις μπότοξ στις ΗΠΑ.

«Ξεκίνησε ευρεία έρευνα για κατάχρηση δημοσίων πόρων», ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χατούνα Παϊσάτζε. «Η εισαγγελία έχει το δικαίωμα να ανακρίνει όλα τα άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ακόμη και τον πρόεδρο της Γεωργίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Imedi, ο Σαακασβίλι φέρεται να δαπάνησε περισσότερα από 11.000 δολάρια για να κάνει μπότοξ όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη το 2009 και το 2011. Το κανάλι υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος έδωσε 9.000 δολάρια στη Βρετανία για να αγοράσει το γυμνό πορτρέτο μιας Αμερικανίδας ηθοποιού.

Ο Γκίβι Ταργκαμάτζε, βουλευτής του κόμματος του προέδρου, του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαακασβίλι κατηγορείται άδικα. Στις αρχές του χρόνου είχε «διαρρεύσει» ότι δαπάνησε δημόσιο χρήμα για να κάνει σάουνα μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο.

Οι έρευνες, οι διώξεις και οι συλλήψεις πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκλογική νίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του πολυεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι. Ο πρώην πρωθυπουργός Βάνο Μεραμπισβίλι, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Σαακασβίλι, έχει τεθεί υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Επίσης, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών πρώην υπουργών και του δημάρχου της πρωτεύουσας.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: