ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φυσικά εντομοαπωθητικά: Αντιμετωπίστε τους εισβολείς

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμάς έχουν ήδη αρχίσει να μας «τρώνε» τα κουνούπια και με μωρά και μικρά παιδιά στο σπίτι, τα φιδάκια και οι παστίλιες είναι σχεδόν απαγορευτικά. Αναζητήσαμε, λοιπόν φυσικούς τρόπους για... να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάποια από τα πιο ενοχλητικά έντομα.
Κουνούπια
1. Κλείστε πόρτες και παράθυρα: Τα κουνούπια εμφανίζονται συνήθως νωρίς το πρωί και νωρίς το απόγευμα. Αναζητούν, μάλιστα, περιοχές όπου δεν φυσάει, γιατί τα ρεύματα του αέρα μπορούν να τα παρασύρουν. Κλείνετε, λοιπόν, πόρτες και παράθυρα που βρίσκονται «κόντρα» σε ρεύματα, ιδιαίτερα τις ώρες αυτές.

2. Διώξτε το νερό: Αν υπάρχει οποιαδήποτε πηγή λιμνάζοντος νερού στο σπίτι είναι το ιδανικό μέρος για τα κουνούπια. Αν για παράδειγμα έχετε στο μπαλκόνι κάποιον κουβά στον οποίον υπάρχει έστω και λίγο νερό, τα κουνούπια θα κάνουν πάρτι εκεί! Εξαφανίστε τον!

3. Καλύψτε τα ίχνη τους: Τα κουνούπια αφήνουν πίσω τους «αρωματικά» ίχνη, ώστε να βρουν το δρόμο προς την τροφή και άλλα κουνούπια. Φροντίστε να τα εξαφανίσετε καθαρίζοντας διάφορα σημεία του σπιτιού (ή ψεκάζοντας σε διάφορα σημεία) με ¼ του ποτηριού ξύδι, 2 κούπες νερό και 10-15 σταγόνες από κάποιο από τα εξής: μέντα, σκόρδο, ευκάλυπτο ή αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού.

4. Βοήθεια από το BBQ: Αν χρησιμοποιείτε BBQ ή ψησταριά, ρίξτε πάνω στα κάρβουνα που καίνε λίγο δεντρολίβανο ή φασκόμηλο.

5. Αντικουνουπικά λουλούδια και αρωματικά: Φυτέψτε στον κήπο ή τη βεράντα σας λουλούδια και αρωματικά που μπορούν να διώξουν τα κουνούπια, όπως: Ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές, η κιτρονέλλα και το μελισσόχορτο.

6. Κεριά: Αναζητήστε στο εμπόριο κεριά με αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια, όπως η κιτρονέλλα, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος και το δεντρολίβανο.
Μυρμήγκια
1. Καθαριότητα: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μην συγκεντρώνετε κουνούπια στο σπίτι σας είναι να το διατηρείτε καθαρό, κυρίως από ψίχουλα και επιφάνειες που κολλάνε (π.χ. από μέλι).

2. Φλούδες από αγγούρι: Αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι από το οποίο έχετε παρατηρήσει να μπαίνουν μυρμήγκια, τοποθετήστε εκεί μερικές φλούδες από αγγούρι. Τα μυρμήγκια μισούν το αγγούρι.

3. Μέντα: Αντίστοιχη απέχθεια έχουν τα μυρμήγκια και προς τη μέντα, οπότε μπορείτε να αφήσετε μερικά σακουλάκια τσαγιού με μέντα σε διάφορα «επικίνδυνα» σημεία.

4. Καλαμποκάλευρο: Αν αναζητάτε έναν τρόπο όχι μόνο να τα διώξετε αλλά και να τα εξολοθρεύσετε, ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο σε διάφορα σημεία του σπιτιού που συγκεντρώνουν μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια θα το φάνε, θα πάρουν και ένα μέρος του στο «σπίτι» τους, δεν θα μπορέσουν να το χωνέψουν, οπότε θα καταλήξουν.
Μύγες
1. Φακελάκια μυρωδικών: Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού τρυπητά φακελάκια, τα οποία θα έχετε γεμίσει με θρυμματισμένη μέντα, φύλλα δάφνης, σκόρδα ή ευκάλυπτο.

2. Γλυκός βασιλικός: Τοποθετήστε δίπλα σε πόρτες και παράθυρα γλάστρες με γλυκό βασιλικό, τον οποίον απεχθάνονται οι μύγες. Μπορείτε, μάλιστα, να παίρνετε και μερικά κοτσανάκια από αυτόν στη βόλτα σας.

3. Λάδι από ευκάλυπτο: Ποτίστε ένα κομμάτι ύφασμα με αιθέριο έλαιο από ευκάλυπτο και κρεμάστε το στον χώρο που βρίσκεστε. Οι μύγες θα εξαφανιστούν.
Αράχνες
1. Αιθέριο έλαιο μέντας: Οι αράχνες μισούν τη μέντα. Προσθέστε, λοιπόν, μερικές σταγόνες από αυτό το αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι με νερό και ψεκάστε τα σημεία στα οποία εμφανίζονται οι αράχνες, όπως οι πόρτες, τα παράθυρα αλλά και το γρασίδι και τα λουλούδια στον κήπο.

2. Λάδι καρύδας και ξύδι: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα μίγμα από αιθέριο έλαιο καρύδας και λευκό ξύδι. Προσέξτε μόνο να μην ψεκάσετε πάνω σε υφάσματα γιατί μπορεί να αφήσει λεκέ.

3. Αποκλείστε τις: Οι αράχνες κατοικούν σε σκοτεινά και ακατάστατα μέρη και παραμονεύουν όταν βρίσκουν χαραμάδες. Φροντίστε να μην υπάρχουν τέτοια μέρη μέσα στο σπίτι σας και σφραγίστε κάθε πιθανή χαραμάδα, π.χ. σε πατώματα ή αποθηκευτικούς χώρους.
Φυσικό σπρέι κατά όλων των εντόμων:

Τι θα χρειαστείτε:
240ml μηλόξυδο ή βότκα
45 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι ή άγριο πορτοκάλι

Τι θα κάνετε:
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάζετε κατά βούληση. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο –μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 μήνες.
ourlife.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: