ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γιανιτσά: Στην κυκλοφορία το τμήμα "Χαλκηδόνα-Παραλίμνη"

Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα "Χαλκηδόνα-Παραλίμνη" της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, το οποίο εγκαινίασε ο...
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον κόμβο της Παραλίμνης.

Ο οδικός άξονας έχει μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων και είναι η παράκαμψη της Πελλαίας Χώρας, η οποία περιλαμβάνει το τμήμα από το πέρας του οικισμού της Χαλκηδόνας με κατεύθυνση προς Γιαννιτσά ως πριν από τον οικισμό της Παραλίμνης. Έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση καθώς και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ κατασκευάστηκε επίσης παράπλευρο οδικό δίκτυο, μήκους έξι περίπου χιλιομέτρων ώστε να αποκατασταθεί το υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες είχαν αποκλειστεί με τη διάνοιξη της νέας Εθνικής Οδού.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Πέλλας - Νέας Πέλλας και Παραλίμνης, καθώς και οι συνδέσεις αυτών με την υφιστάμενη εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε πως σε ό,τι αφορά ένα ακόμη κομβικό συγκοινωνιακό έργο της περιοχής, την παράκαμψη Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών, τις αμέσως επόμενες ημέρες παραδίδονται οι μελέτες για τα τεχνικά έργα. Έτσι, το έργο θα αποκτήσει πλήρη μελετητική ωριμότητα και θα ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 ώστε να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης πόρων για τη χρηματοδότηση των τεχνικών μελετών του τμήματος Μαυροβούνι - Έδεσσα, μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων, ώστε και αυτό το έργο να αποκτήσει μελετητική ωριμότητα και να ενταχθεί στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 - 2020. Επιπρόσθετα, τους προσεχείς μήνες, ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης και διαπλάτυνσης του δρόμου Άγρας - Βρυτά, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων, που σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Έδεσσας, αναβαθμίζουν την οδική κυκλοφορία στην έξοδο της Έδεσσας προς Φλώρινα και το Τελωνείο της Νίκης. Με τον τρόπο αυτό, κατά τον Περιφερειάρχη, το οδικό δίκτυο της Πέλλας, το οποίο ήταν ένα από τα χειρότερα της Ελλάδας, αναβαθμίζεται πλήρως προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις αλλά και τις μεταφορές προϊόντων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: