ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής του «Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών»

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«ΟΡΕΣΤΙΑΣ»


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΝΕΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην πλατεία Νέας Ζούζουλης πλησίον του Πολιτιστικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε με... μεγάλη επιτυχία έκθεση παιδικής ζωγραφικής, η οποία διοργανώθηκε από τον «Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών», ενός παραγωγικού πολιτιστικού φορέα της περιοχής μας, του οποίου η προσφορά στη πόλη και τα περίχωρά της είναι πληθωρική και πολυσχιδής. Στην εν λόγω εκδήλωση, έγινε παρουσίαση εικαστικών δημιουργιών από τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση των καστοριανών ζωγράφων Δωροθέας και Νίνας Χαρίτωνος, οι οποίες είχαν την εποπτεία και τον γενικότερο συντονισμό των τμημάτων. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την πλατεία, η οποία ήταν διακοσμημένη με τα έργα των μικρών δημιουργών και όλο το σκηνικό φάνταζε γιορτινό. Εκδηλώσεις, όπως αυτή είναι μια αφορμή και για κοινωνική αυτοκριτική, ισως περισσότερο για τους τοπικούς μας άρχοντες, οι οποίοι έχουν απολέσει την συναίσθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και έχουν επαναπαυτεί στην εισαγωγή και κατανάλωση πολιτιστικών αγαθών «προς τέρψη εφήμερη». Μόνο μέσα από την δημιουργία μπορούμε να ελπίζουμε σε μια κοινωνική και πολιτιστική ανάταση της πόλης και των περιχώρων μας. Θεωρώ ότι πολιτιστικοί φορείς, όπως ο «Επιμορφωτικός Σύλλογος Ζουζουλιωτών» πρέπει να στηρίζονται ηθικά και οικονομικά από τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια καθώς η δράση του εξωτερικεύεται σε πολλές πόλεις της βορειοδυτικής Ελλάδας, παρουσιάζοντας αξιόλογα χορευτικά τμήματα και προβάλλοντας τη πόλης μας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάνοντάς τη γνωστή στο πανελλήνιο.


Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέων Καστοριανών Πολιτών «ΟΡΕΣΤΙΑΣ», θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σάκη Αθανασίου για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς η δημιουργία ανάλογων δράσεων δίνει ζωή στα παραμελημένα από την πολιτεία περίχωρά μας καθώς και μια νότα θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Ευχόμαστε ο Σύλλογός σας να είναι πάντα δραστήριος και δημιουργικός και σύντομα να απολαύσουμε και άλλες αξιόλογες εκδηλώσεις του.

Ο επικεφαλής
Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Από αριστερά: Δωροθέα Χαρίτωνος (Ζωγράφος), Σάκης Αθανασίους (Πρόεδρος του «Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών»), Γιάννης Τσακιρίδης (Επικεφαλής Ορεστιάς), Νίνα Χαρίτωνος (Ζωγράφος), ; (Σχολική Σύμβουλος)


ΑΡΧΕΙΟ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ










Οι καστοριανές ζωγράφοι Νίνα και Δωροθέα Χαρίτωνος 
μαζί με τους μαθητές τους στον χώρο της έκθεσης.

http://orestias-office.blogspot.gr/
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: