ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δήλωση του βουλευτή Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την επικύρωση της συμφωνίας του αγωγού «ΤΑΡ»

«Η επίσημη ανακοίνωση της κοινοπραξίας “Σαχ Ντενίζ ΙΙ” για την επιλογή του αγωγού TAP, αποτελεί μία σημαντικότατη εξέλιξη στον ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ενεργειακό τομέα. Ο αγωγός TAP και η... διέλευση του από την Ελλάδα καθιστά τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο με οφέλη ενεργειακά, οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά.
Οι συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ελληνικής Κυβέρνησης για να επιλεγεί ο συγκεκριμένος αγωγός, απέδωσαν τη χθεσινή επικύρωση της συμφωνίας και πλέον η πατρίδα μας εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Η τεράστια αυτή επένδυση ύψους 1,5 δις. ευρώ (μόνο στον ελληνικό χώρο), είναι μία “τονωτική ένεση” για την οικονομία μας που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Συγχρόνως αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι χώρα αξιόπιστη και διαθέτει πλέον το απαιτούμενο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, γεγονός που θα συμβάλει στην προσέλκυση και άλλων επενδύσεων. Οι προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν γιατί οι επενδύσεις (εγχώριες και εξωτερικού) και η υγιής επιχειρηματικότητα αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.
Σήμερα όλοι αναγνωρίζουμε ότι η επικύρωση της χθεσινής συμφωνίας βάζει τη χώρα μας στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα και θα βοηθήσει στην έξοδό της από την κρίση. Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό που δίνει προσωπικό αγώνα για την προσέλκυση επενδύσεων και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, στα συμβαλλόμενα μέλη καθώς και στους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς και σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στρατηγικού στόχου».

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: