ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μην κάνεις ΚΛΙΚ αν είσαι καρδιακός, διαβητικός, νευρικός και με το ρεύμα μανιακός!

Tο Άγιο Φως συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου… αλλά το Φως της ΔΕΗ οδηγεί στη «σταύρωση» εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς από την 1η Ιουλίου έρχονται... νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα λόγω των αυξήσεων που αναμένεται να επιβληθούν στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), πρώην τέλος ΑΠΕ.
Σύμφωνα με εισήγηση του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) -θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ-, τριπλασιάζεται το ΕΤΜΕΑΡ, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα στο λογαριασμό του, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές .
Ειδικότερα, η θυγατρική της ΔΕΗ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh=1.000kWh) που ισχύει σήμερα, στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα της που ανέρχεται σήμερα σε 317 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να φτάσει, το Δεκέμβριο του 2014, στο 1,471 δισ. ευρώ, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Στη σχετική ανακοίνωση του μάλιστα ο ΛΑΓΗΕ επισημαίνει πως «το μέγεθος αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται, εφόσον οι απαιτήσεις πληρωμών προς παραγωγούς ΑΠΕ μεταβάλλονται συγκριτικά με τις προβλέψεις ή εξευρίσκονται πρόσθετοι πόροι του λογαριασμού». 
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση, δηλαδή 36 ευρώ παραπάνω.
Μένει τώρα να δούμε αν τελικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υιοθετήσει το αίτημα του ΛΑΓΗΕ
Πάντως , σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει τις αυξήσεις του ρεύματος σε τρεις δόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013: Η πρώτη από 1/1, η δεύτερη από 1/5 και η τρίτη από 1/7/2013.
Αποχαιρέτα το, το ρεύμα που χάνεις !!!
Από την 1η Ιουλίου, απελευθερώνονται πλήρως και τα τιμολόγια ρεύματος στη Χαμηλή Τάση, καθώς στη Μέση και Υψηλή Τάση έχουν ήδη απελευθερωθεί. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση δεν θα έχει καμιά δικαιοδοσία στη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, και η ΡΑΕ θα είναι ο μόνος ρυθμιστής.
Σε έξαλλη κατάσταση η ΔΕΗ επιβεβαιώνει τις αυξήσεις
Διαψεύδοντας ότι ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) είναι θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού η διοίκηση της ΔΕΗ «τα χώνει με το γάντι» στα ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την ουσία της είδησης που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ΝΑΙ έρχονται αυξήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται:
«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έντυπων και διαδικτυακών μέσων, σύμφωνα με τα  οποία ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) παρουσιάζεται ως δήθεν θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ και που φέρεται να έχει ζητήσει «αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ», διευκρινίζουμε  πως ο εν λόγω οργανισμός  ΔΕΝ αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ  αλλά ανήκει 100% στο ελληνικό δημόσιο. Η δραστηριότητα του υπόκειται στον έλεγχο της ΡΑΕ και η θεσμική του ανεξαρτησία είναι πλήρως διασφαλισμένη από την ελληνική νομοθεσία.
«Συνεπώς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ «αναφορές περί αυξήσεων που ζητά  δήθεν θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση στους καταναλωτές».
Προφανώς όμως οι καταναλωτές λίγο ενδιαφέρονται για την ταυτότητα αυτού που έχει ζητήσει τις αυξήσεις. Το γεγονός είναι ότι έρχεται αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) -πρώην τέλος ΑΠΕ- στα τιμολόγια της ΔΕΗ στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,3 ευρώ που είναι σήμερα!
Και αυτό προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα »του ΛΑΓΗΕ, απ' όπου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αποφευχθεί το κραχ στην αγορά ηλεκτρισμού...
Για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το νοικοκυριό από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: