ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σωρεία αντιδράσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ. (video)


Κλείνει την ΕΡΤ η κυβέρνηση. Κόβεται το σήμα από σήμερα τα μεσάνυχτα!!!Πως αντιδρούν οι κοινωνικοί εταίροι και η αντιπολίτευση στην είδηση του οριστικού λουκέτου στην ΕΡΤ για την αναδιάρθρωση της.
"Παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση από τον...
Κεδίκογλου στην λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Μίλησε για κακοδιαχείριση και σπατάλες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
"Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.
Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά την απόλυτη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα αποτελέσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσης της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης.
Φοβάμαι ότι όταν έρθει η απόφαση να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, επειδή πρόκειται για μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα έχουν περάσει ίσως αρκετοί μήνες και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς του κοινοβουλίου. Θα έλεγα με μία φράση ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να "βάλει πλάτη": εργαζόμενοι, πολιτικά κόμματα και ολόκληρη η κοινωνία", κατέληξε ο ίδιος.
Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς:
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταδικάζει την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Το δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης στην αποψινή συγκέντρωση (7μμ) της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ: Η τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα
Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΕΡΤ Α.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί.
Μια Κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων.
Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο".
ΚΚΕ: καταδικάζουμε την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης
"Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να καταργούνται, να βάζουν λουκέτο και να συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί, οδηγώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, και μάλιστα οργανισμοί, οι οποίοι καλύπτουν βασικές κοινωνικές λαϊκές ανάγκες όπως είναι η ΕΡΤ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και άλλοι οργανισμοί", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Γκιόκας ο οποίος επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
"Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ που θα οδηγήσει και στην υπονόμευση του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση, αλλά και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων" υπογράμμισε ο κ. Γκιόκας προσθέτοντας ότι "καλούμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να στηρίξει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους οργανισμούς και να εκφράσει την αλληλεγγύη του προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης".
"Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ", δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
"Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ", συμπλήρωσε.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: