ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Θρήνος στη Γερμανία για δύο παγκόσμιους πρωταθλητές!!!

Μέσα σε μερικές ώρες, το γερμανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για το θάνατο δύο πρώην ποδοσφαιριστών που είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με διαφορά 20 ετών ο ένας από τον άλλο.
Πρόκειται για τον... Χάιντς Φλόε, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 65 ετών και με τα «πάντσερ» είχε πανηγυρίσει το Μουντιάλ του 1974. Αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα 39 φορές πετυχαίνοντας 8 γκολ. Ο Φλόε έπαιζε ως μέσος κι έκανε σπουδαία καριέρα με τα χρώματα της Κολωνίας (1966-1979) με την οποία κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 3 Κύπελλα. Τη σεζόν 79-80 έπαιξε στη Μόναχο 1860, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Είχε πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1976 αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές σε αυτήν τη διοργάνωση.

Βρισκόταν σε κώμα από τις 11 Μαΐου 2010 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ περπατούσε και δεν συνήλθε ποτέ μέχρι να πεθάνει ήσυχα στον ύπνο του τα ξημερώματα της Κυριακής…

Συγκίνηση δημιούργησε και ο θάνατος –λίγες ώρες νωρίτερα από αυτόν του Φλόε- του 89χρονου Ότμαρ Βάλτερ, ο οποίος – όπως και ο αδελφός του Φριτς- συμμετείχε στο περίφημο «θαύμα της Βέρνης», όταν η εθνική Γερμανίας νίκησε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954 τη φοβερή και τρομερή Ουγγαρία. Ο Βάλτερ στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε πετύχει τα 4 από τα 5 συνολικά γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο, την οποία φόρεσε 21 φορές.

Ο Βάλτερ πέρασε σχεδόν το σύνολο της επαγγελματικής του καριέρας αγωνιζόμενος στην Καϊζερσλάουτερν (1946-1956) κι ήταν ένας επιθετικός με πολύ δυνατό σουτ από το οποίο προήλθαν τα περισσότερα από τα 295 γκολ που πέτυχε με τα χρώματα της ομάδας σε 275 παιχνίδια!

sportfm.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: