ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό: Παλεύει για τη ζωή του ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Σε νοσοκομείο του Μπίντγκος παλεύει για τη ζωή του ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. 
Η δυσάρεστη είδηση έχει προκαλέσει σοκ στις τάξεις της ελληνικής ...ομοσπονδίας κανοε καγιάκ και εν γένει στον κόσμο του αθλητισμού.

Τον Ελληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του κάνοε βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας, Ζίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν ο Πολωνός τεχνικός μπήκε στο δωμάτιο βρήκε τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε κώμα. Ο 37χρονος κανοίστας διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.

Συντετριμμένος ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί του είπαν… πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μία ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν δυστυχώς λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ πάντως να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Θα γνωρίζω περισσότερα αργότερα».

Η ελληνική αποστολή του σπριντ είχε αναχωρήσει στις 27 Μαϊου για το Πόζναν της Πολωνίας ενόψει του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο C1, είχε ταξιδέψει και ο Μιχάλης Παπασάββας για το Κ1. Ο Κιλιγκαρίδης, όμως καθώς είχε δέκατα δεν κατάφερε ν” αγωνιστεί και παρέμεινε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του και καθώς δεν επέστρεψε, τον αναζήτησε στο δωμάτιό του ο Πολωνός προπονητής της εθνικής, Ζίσλαβ Ζούμπσκι.

Με τη φωνή του να τρέμει, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, συνέχισε: «Κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά, ό,τι μπορούμε έστω και εξ αποστάσεως για τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Έχουμε κινητοποιήσει το προξενείο μας στη Βαρσοβία, έχουμε μιλήσει και με άλλους πολλούς γιατρούς. Συγκαλέσαμε συμβούλιο επιστημονικό στην Πολωνία, με δική μας πρωτοβουλία. Θα πάνε δηλαδή και άλλοι γιατροί από άλλα νοσοκομεία της Πολωνίας για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον Αντρέα».

Για την Πολωνία -με έξοδα της ελληνικής ομοσπονδίας- αναχώρησε η σύζυγός του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: