ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το Βέλγικο κουιντέτο χάλκινων πνευστών στη Γέφυρα Σπανού!

“Things from Belgium”
Τα Βέλγικα 

Παρασκευή 28 Ιουνίου Γέφυρα Σπανού, ώρα 20:30


Αλλαγή χώρου διεξαγωγής  εκδήλωσης.
Ο Δήμος Γρεβενών ανακοινώνει ότι λόγω της αυξημένης πιθανότητας...
βροχόπτωσης κατά τις απογευματινές ώρες, η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:30μ.μ. μουσική εκδήλωση στη Γέφυρα του Σπανού με το Βέλγικο κουιντέτο χάλκινων πνευστών Eburon, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών την ίδια ώρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Με επτά συναυλίες σε Εύβοια, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία επιστρέφουν «Τα Βέλγικα», πραγματοποιώντας την πέμπτη συνεχόμενη δράση του ομώνυμου μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος που διοργανώνεται από την ...
Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Το Βέλγικο κουιντέτο χάλκινων πνευστών Eburon, με όνομα που παραπέμπει στη Βέλγικη φυλή που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στους Γαλατικούς πολέμους και αναφέρεται στα Γεωγραφικά του Στράβωνα ως "Εβούρωνες", ερμηνεύει έργα σπουδαίων συνθετών σπουδαίων συνθετών, όπως Paul Dukas, Jan Van der Roost, Samuel Scheidt, Marinus de Jong, Guillaume Connesson και Claude Debussy, αλλά και παραδοσιακούς σκοπούς από το Βέλγιο.

Ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεφύρια της Μακεδονίας, τη Γέφυρα Σπανού στην πόλη των Γρεβενών. Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Γρεβενών

Το Βέλγικο κουιντέτο χάλκινων πνευστών Eburon ιδρύθηκε από μία ομάδα νέων και δυναμικών μουσικών, ο καθένας εκ των οποίων συνεισφέρει στο μουσικό κόσμο με το προσωπικό του όραμα και την δημιουργική του ενέργεια. Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό επίπεδο του συνόλου τράβηξε την προσοχή πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων τον Απρίλιο του 2012, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον όγδοο διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου της Λυών και του απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο Coup de Coeur BAYER. Αυτή η διάκριση έγινε η αφορμή για την εμφάνιση του συνόλου σε πολλά Ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ, όπως Eurocuivres, Festival de La Chaise-Dieu, Festival de Cuivres de Dombes, le Septembre Musical de l’Οrne, le Septembre Μusical de Chambertin, μεταξύ άλλων.

Το κουιντέτο Eburon θα συνεργαστεί με το Palazzetto Bru Zane - Κέντρο γαλλικής ρομαντικής μουσικής για την περίοδο 2013-14, ενώ κάποιες από τις συναυλίες του θα μεταδοθούν ζωντανά από το ραδιόφωνο.

H έμπνευση για την ονομασία του ensemble προέρχεται από την Βέλγικη ιστορική κληρονομιά, και συγκεκριμένα αναφέρεται σε μια Βέλγικη φυλή, εχθρική προς αυτή των Ρωμαίων, και της οποίας οι εξαίρετες στρατηγικές ικανότητες έχουν γράψει ιστορία. Αντίστοιχα με την ιστορική φήμη της φυλής των Eburons, το παίξιμο του ensemble χαρακτηρίζεται για την ευφυΐα του, την ενεργητικότητά του και την υψηλή αισθητική της μουσικής του έκφρασης. Το ρεπερτόριο του κουιντέτου περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή έργα για χάλκινα πνευστά, ενώ βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση ποικίλων μουσικών στυλ, από το μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: