ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου ιδρύει νέο κόμμα (;)

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, μπορεί κανείς να διακρίνει το… οικόσημο των Παπανδρέου. Υπό την έννοια ότι η πολιτική διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του πολιτικού ηγέτη που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και το μετέτρεψε αστραπιαία στον κεντρικό πόλο εξουσίας στην Ελλάδα για σχεδόν δυο δεκαετίες, περιλαμβάνει… τίτλους ιδιοκτησίας στο Κίνημα και για λογαριασμό των επιγόνων του.

Στο πλαίσιο αυτό, κανείς φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, από τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος των Παπανδρέου διετέλεσε επί οκτώ χρόνια πρόεδρός του, και πρωθυπουργός της χώρας μετά τις εκλογές του 2009. Πόσο μάλλον, να φανταστεί κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου να… ιδρύει άλλο κόμμα.

Η σχετική φημολογία σέρνεται στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα πολιτικά πηγαδάκια εδώ και αρκετό καιρό, και συνδέεται ευθέως με την επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει πολιτικά ενεργός, και να υπερασπιστεί το έργο και ην υστεροφημία του, τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο δεν κάνει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως τον κατηγορεί ευθέως για κακοδιαχειρίση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε το Κίνημα σε λογιστική χρεοκοπία, πέραν δηλαδή της πολιτικής χρεοκοπίας του με τη συρρίκνωση σε ποσοστά πέριξ του 5%.

Σήμερα, το “Πρώτο Θέμα” δίνει περαιτέρω βάση στα σενάρια αυτά, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει μέσα του τη μεγάλη απόφαση. Κάτι που σημαίνει ότι αναζητούνται ο χρόνος και το κατάλληλο πολιτικό πλαίσιο για την εκδήλωση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής η εκδηλωθείσα πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιήσει περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να εκφωνήσει ομιλίες. Και να υπερασπιστεί το έργο του, καταθέτοντας την ίδια στιγμή το όραμά του για την έξοδο της Ελλάδας από τη σημερινή κρίση.

Έρχεται η… Δημοκρατική Παράταξη, θα μπορούσε να πει κάποιος, ενθυμούμενος την παλαιότερη επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: