ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αυτή θα είναι η νεά ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη Νέα ΕΡΤ. Οπως αναφέρεται, η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» (στο εξής: ΝΕΡΙΤ- Α.Ε.). Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας θα καθοριστεί με...
απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, που για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά τη λειτουργία της, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα. Διαθέτει πλήρη προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία.

Με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
Το στρατηγικό σχέδιο είναι δεκαετές και περιλαμβάνει τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους της Εταιρίας, τα αναγκαία μέσα για την επίτευξή τους, το συνολικό κόστος των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και τον τρόπο χρηματοδότησής τους.

Πόροι της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι:

α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας.
β. Έσοδα από διαφημίσεις, και
γ. Έσοδα από κάθε άλλη πηγή.

Ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και την τήρηση των προγραμματικών υποχρεώσεων θα γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο δημοσιεύει ετησίως σχετική έκθεση. Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανατίθεται η εποπτεία της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με την από 27.10.2009 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Διαβάστε το αναλυτικά ΕΔΩ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: