ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τις φορολογικές σας δηλώσεις, κ. κ. «χρυσοκάνθαροι»!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΖΕΨΑΜΕ σ’ ένα…ασκί ό,τι ακούστηκε. 
Για το θέμα που «καίει», τυραννάει και διχάζει. Λόγια πολλά, περί το θέμα και αποπροσανατολιστικά, όσο να (τους) ξεχάσουμε. Εμείς ως «θύματα», αυτούς (κι αυτές) ως δράστες και ολετήρες. Και μόνο ένα κανάλι, σε ψεσινή εκπομπή του...
(μας) έβαλε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Με στοιχεία και φωτό. Με τα χιλιάρικα που τσέπωναν ετησίως ή (εξα)μηνιαίως.
ΓΝΩΣΤΕΣ οι «φίρμες», άγνωστοι οι πολλοί (στα μετόπισθεν και αφανέρωτοι) ηθικοί αυτουργοί. Οι διορισμένοι που διόριζαν κι ίσως μοιράζονταν τα «κέρδη». Γιατί, είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε τσέπες του ΕΝΟΣ τέτοιοι αστρονομικοί μισθοί.
ΠΩΣ προσεγγίζεις το δημόσιο ταμείο χωρίς το ταμπελάκι του κλέφτη; Είναι εύκολο, στην Ελλάδα της ρεμούλας και της ατιμωρησίας. Μπαίνεις σε ένα φέουδο, καταλαμβάνεις μια θέση και μοιράζεις χρήμα και προνόμια…ανταποδοτικά.
ΚΑΙ τα πολιτικά αφεντικά; Το’ ξεραν πως με φυτευτούς προπαγανδιστές κάνεις τη δουλειά σου. Κι αν θέλεις παράδειγμα, θυμήσου την πρακτική των κουτοπόνηρων «εκσυγχρονιστών», που διόριζαν αντιφρονούντες(;) για άλλοθι και…εξουδετέρωση των κομματικών τους αντιπάλων. Την κα Παναγιωταρέα στη ΝΕΤ, με δυο αστυνομικούς για προσωπική της φύλαξη(!). Πλουσιοπάροχα αμειβομένη, το ΠΑΣΟΚ…ανεχομένη και βαθέως προπαγανδίζουσα την Ν.Δ. και τον «μεγάλο» (όπως έλεγε) Καραμανλή…αναμιμνησκομένη.
ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ (με το δίκιο τους) οι απολυμένοι, «κλαίνε» οι «πρώην» οικονομημένοι (απ’ την ΕΡΤ) και σήμερα ιδιωτεύοντες, ολοφύρεται και η Αντιπολίτευση. Για τους δικούς της λόγους και με το πρόβλημα εργαλείο στα χέρια της. Κι εμείς; Δεν τους χαλάμε χατίρι. Να μας ξανάρθουν! Να (ξανα)φέρουμε τους ίδιους στα ίδια πόστα και με τα προνόμιά τους ανέπαφα. Τους επικεφαλής (που διόριζαν, υπέγραφαν και παραμένουν…ακρέμαστοι) «επί πώλου», τους «μαθητές» στο κατόπι με τα «ωσαννά» των πιστών. Καμιά αντίρρηση για τον επαναδιορισμό της κας Τσαπανίδου στο πόστο της, επιστροφή των Λυριτζήδων στον «παράδεισο» και της…Σεμίνας έμφορτης με τα χιλιάρικα του ιδρώτα της. Και πώς θα πληρωθούν; Απ’ τα ίδια (άδεια) ταμεία και τους ίδιους με τα αδειανά(;) κεφάλια.

ΝΑ μιλήσουμε σοβαρά. Υπάρχει «τιμωρία». Βγήκαν στη φόρα λίστες και φωτογραφίες χρυσοπληρωμένων, δεν βγήκαν τα συμβόλαια με τις υπογραφές των συμβουλίων που τους διόρισαν, ας βγει και κάτι άλλο. Είναι απαραίτητο, ως κριτήριο, πειστήριο και ντοκουμέντο. Και δείκτης εντιμότητας των χρυσοκάνθαρων της ΕΡΤ. Οι φορολογικές τους δηλώσεις! Την επίμαχη περίοδο και χωρίς τον φερετζέ των (λεγόμενων) προσωπικών δεδομένων. Να το κάνουν οι ίδιοι (και ίδιες), αυτοβούλως και αυθορμήτως. Κάτι θα «κερδίσουν» ηθικά, πέραν εκείνων που κέρδισαν…χειροπιαστά. Μόνο με μια «ποινή» θα τους τα πάρει (ένα μέρος) πίσω.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: