ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο Τέρενς Κουίκ Μιλά Στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Για Τις Αλβανικές Εκλογές Έπειτα Από Την Αποστολή Του Ως Παρατηρητής.

-Η αμφιβολία των Αλβανών πολιτών για την εγκυρότητα των εκλογών.
-Τα αιματηρά επεισόδια που σημάδεψαν εχθές τις εθνικές αλβανικές εκλογές.
-"Εισβολή" κομισάριου σε εκλογικό κέντρο, μια ώρα μετά αφού είχαν κλείσει οι κάλπες, "αρπάζοντας" 35 ψηφοδέλτια για... φυλακισμένους!
-Μια δήλωση του προέδρου της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" στον Τέρενς Κουίκ που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τα Τίρανα όπου βρίσκεται, έδωσε την εξής συνέντευξη στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ και στο δημοσιογράφο Τρύφωνα Τιπούρτη:...

Ερ: Σε τι κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία;
Απ: Σε ένα κλίμα αμφιβολίας για την εγκυρότητα των εκλογών, που το σημάδεψαν και τα αιματηρά επεισόδια, στη μία περίπτωση με ένα νεκρό και δύο τραυματίες και στην άλλη με ένα τραυματία. Η συνέχεια μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, θα έλεγα ότι ήταν μάλλον ήρεμη.

Ερ: Εσείς διαπιστώσατε συμπτώματα νοθείας στα εκλογικά τμήματα που ήσαστε παρατηρητής;
Απ: Η διαπίστωσή μου είναι ότι όλες οι εφορευτικές επιτροπές τηρούσαν τους κανονισμούς. Αλλά αυτό που έζησα στο τελευταίο εκλογικό τμήμα, όπου έπρεπε να κάνω, μαζί με τη συνάδελφο Φωτεινή Πιπιλή, την επίβλεψη του κλεισίματος της κάλπης, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου και σας διαβεβαιώ ότι έχω αρκετή εμπειρία ως παρατηρητής ΟΑΣΕ.

Ερ: Τι συνέβη;
Απ: Στο τμήμα 2112 η κάλπη έκλεισε στις 19:05. Έγιναν κανονικά οι διαδικασίες καταμέτρησης των ψηφισάντων, των ψηφοδελτίων που περίσσεψαν, της συγκέντρωσης και σφράγισης εντύπων, σφραγίδων κλπ και η σύνταξη και υπογραφή του πρωτοκόλλου περαίωσης της εκλογικής διαδικασίας, από όλα μέλη της εφορευτικής.

Στις 19:55 μπήκε μέσα στο εκλογικό κέντρο ένας 35αρης, συνοδεία δύο άλλων, ο οποίος έδειξε ένα ταμπελάκι της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής απαιτώντας να πάρει 35 ψηφοδέλτια για να ψηφίσουν κάποιοι… φυλακισμένοι!

Στην αρχή είπε ότι ήταν απόφαση του αλβανικού Δικαστηρίου. Μετά απευθυνόμενος σε εμένα είπε ότι ήταν απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Του εξήγησα ότι εγώ είμαι εκεί ως παρατηρητής, δεν μπορώ να παρέμβω και ότι θα καταγράψω το συμβάν για να το διερευνήσει ο ΟΑΣΕ. Όπως και το έκανα, όπως το έκανε και η εφορευτική επιτροπή, με δεδομένο ότι ο τύπος αυτός τα πήρε τελικά τα ψηφοδέλτια κι έφυγε τρέχοντας. 

Ερ: Στην Αλβανία, στις φυλακές δεν δίνουν ψηφοδέλτια;
Απ: Φυσικά! Αλλά ο συγκεκριμένος τύπος μου είπε ότι Παρασκευή βράδυ κουβάλησαν στις φυλακές της περιοχής και άλλους κρατούμενους που δεν τους είχαν… υπολογίσει! Βγάλτε όποιο συμπέρασμα θέλετε κ. Τιπούρτη.

Ερ: Είναι από τις περιπτώσεις που θα διερευνηθούν;

Δείτε περισσότερα στο ... epirus-ellas.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: