ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΙΑ: «Αγάπη μου σε απάτησα γιατί δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια»

Οι άνθρωποι που πάσχουν από έλλειψη ύπνου είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους σε σύγκριση με τα άτομα που...
κοιμούνται επαρκώς, υποστηρίζει μία νέα επιστημονική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ως γνωστόν, υπάρχουν πολλά οφέλη για να κοιμηθεί κάποιος καλά το βράδυ: από το πάρει μεγαλύτερη ενέργεια ως το να έχει καλύτερη διάθεση την άλλη μέρα. Πλέον, στα παραπάνω θα προστεθεί ένα ακόμα, καθώς επιστήμονες ανακάλυψαν πως το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τον αυτοέλεγχο, επηρεάζεται από την έλλειψη ύπνου – και, μοιραία, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ λανθασμένες αποφάσεις.

Ο αυτοέλεγχος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το αν κάποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό, οπότε ένας άνθρωπος που πάσχει από έλλειψη ύπνου είναι πιο πιθανό να ενεργήσει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως – ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα απατήσει τον/τη σύντροφό της/του. Μάλιστα είναι ανησυχητική η διαπίστωση πως ακόμα και μία μικρή στέρηση του ύπνου μπορεί να απορυθμίσει τον αυτοέλεγχο ενός άτομο.

Καθοριστικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι η γλυκόζη, καθώς η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τα επίπεδά της, σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ενώ ένας καλός ύπνος τα επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα.
kanapedatos

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: