ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άρθρο του Βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη

«Το μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο του κρατικοδίαιτου συμπλέγματος»

Ήρθε η ώρα, να τελειώνουμε με τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Αρκετές φορές στο παρελθόν, αυτές οι...
παθογένειες, οι αγκυλώσεις και τα κακώς κείμενα συζητήθηκαν χωρίς όμως να εξηγηθούν “απλά και σταράτα” οι επιπτώσεις τους στην οικονομία της χώρας και στην ίδια την κοινωνίας μας.
Επί χρόνια οι κρατικοδίαιτοι, οι συντεχνίες και οι εμπλεκόμενοι μαζί τους φρόντιζαν να μην αντιλαμβάνονται οι πολίτες, την καλά κρυμμένη αλήθεια, ότι είναι παράλογο και καταστροφικό να συντηρούνται ζημιογόνοι δημόσιοι οργανισμοί που δεν προσφέρουν πραγματικά στην κοινωνία.
Κατάφεραν να αποκρύπτουν την αλήθεια με το να “εκβιάζουν” όσους είχαν τη διάθεση να βάλουν στην πολιτική ατζέντα, ότι «ακουμπούσε» την απόδοσή τους και έθιγε αυτά που θεωρούσαν κεκτημένα τους. Επιδείκνυαν, σε κάθε ευκαιρία, ότι είναι τόσο ισχυρά θωρακισμένοι που κανείς ποτέ δεν μπορεί να τους «αγγίξει». Έτσι, στη χώρα μας ξεφύτρωσαν οργανισμοί, επιχειρήσεις κλπ. με σημαντικούς τίτλους, ονόματα και σκοπούς χτισμένοι όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε η προσφορά τους να μην είναι ποτέ μετρήσιμη και οι ανομίες τους καλά κρυμμένες.
Το γεγονός ότι “ζούσαν” αντλώντας ποσά, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις από τον εθνικό κορβανά, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν γινόταν ποτέ σημείο αναφοράς. Ούτε οι προσλήψεις, οι μισθοί και οι ζημίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Χρόνια ολόκληρα επιμελώς αλλά και με “πλάτες” απέκρυπταν την αλήθεια.
Αυτό το νοσηρό φαινόμενο των διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων όπου η συναλλαγή κομμάτων και πολιτικών με τους εκλεκτούς τους ήταν κανόνας (με ελάχιστες εξαιρέσεις που απλά τον επιβεβαιώνουν) είχε άμεση σχέση με την “ανάπηρη” Δημόσια Διοίκηση και το τεράστιο αναποτελεσματικό κράτος.
Αυτό το «σύμπλεγμα», παντός τύπου, κρατικοδίαιτων απομυζούσε τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, διόριζε όσους ήθελε, καθόριζε τις αμοιβές όπως έκρινε, και απεργούσε όποτε ήθελε να εκβιάσει. Δυστυχώς όμως, το “σύμπλεγμα” δεν κατάφερε μονό αυτά, με αριστερή φρασεολογία και έναν δήθεν προοδευτισμό μπόρεσε να ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα και να ακύρωσει κάθε μορφής επένδυση.
Για πολλά χρόνια η Δημόσια Διοίκηση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ούτε στήριξε την ανάπτυξη της οικονομίας γι’ αυτό είναι ανάγκη να αποκαθαρθεί και να προχωρήσει η μεταρρύθμισή της.
Σήμερα, η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι οι αναγκαίες, για την επιβίωσή μας, δομικές αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στο “αύριο” με αποφασιστικά και σταθερά βήματα και να μην υποκύψει, ούτε στιγμή, στις νέες εκδοχές του λαϊκισμού που πολεμούν λυσσαλέα κάθε επιχειρούμενη αλλαγή, μεταρρύθμιση, επένδυση και επιχειρηματική προσπάθεια.
Έναν χρόνο τώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς δείχνει το δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Εξασφάλισε πρώτα από όλα την παραμονή της χώρας στο ευρώ με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Προχώρησε με την προσέλκυση επενδύσεων για να αρχίσει ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός της οικονομίας και να μειωθεί η ανεργία.
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά από πολλά χρόνια αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον και γίνεται, επιτέλους, φιλικό και για πρώτη φορά η χώρα μας μπαίνει στο διεθνή ενεργειακό χάρτη.
Όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες στη χώρα μας γίνονται τώρα, και αυτή η γιγαντιαία προσπάθεια έχει τη στήριξη της πλειονότητας των πολιτών που θέλουν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.
Έχουμε βέβαια δρόμο ακόμη μπροστά μας για να φτάσουμε στον προορισμό μας που είναι η δημιουργία της νέας, σύγχρονης, αξιοκρατικής, με παραγωγικές δομές Ελλάδα. Μία Ελλάδα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας που δεν θα έχει την ανάγκη δανεικών.

Σήμερα όμως, είναι ανάγκη το μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο του κρατικοδίαιτου συμπλέγματος για να μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την αρχή.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: