ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

EΡΤολόγια και Καραγκιόζηδες.

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Καταπληκτικό σκηνικό με το κλείσιμο της ΕΡΤ! Ούτε ο Γκάιμπελς δεν θα μπορούσε να στήσει τέτοιο μπερντέ. Θα το ζήλευε και ο...
μέγιστος καραγκιοζοπαίχτης Σπαθάρης!

Ο Σαμαράς, μας εξέπληξε για μια ακόμη φορά στο ρόλο του Χατζηαβάτη.

Από κει και πέρα, στο καραγκιοζ μπερντέ «η Ωραία Ελλάς» ο οποίος στήθηκε, ο καθένας έπαιξε τον ρόλο του.

- Στο ρόλο του Καραγκιόζη ο Τσίπρας: Διαμαρτύρομαι πολυχρονεμένε μου Βεζύρη.

-  Στο ρόλο του Σταύρακα, η Χ.Α.: Άντε ρε κλείστε το τσαντήρι.

-  Στο ρόλο του μπαρμπα-Γιώργη ο Βενιζέλος: Θα σε βαρέσω ανεψούδι.

-  Στο ρόλο του Μορφονιού ο Κουβέλης: Είμαι ωραίος και αριστερός.

- Τέλος, στο ρόλο των κάθε λογής Κολυτηριών, ΚΚΕδες, Καμένοι, Ανταρσύες, διάφορα ΠΑΠΑΜ, ΠΙΠΑΜ κλπ με κατάληξη –ΠΑΜ, λογιότατοι/καθηγητάδες της Βαβυλωνίας του Βυζάντιου, ελευθεριακοί καλλιτεχνίζοντες και αρτίστες έχοντες άποψιν δια πάσαν περίπτωσιν, άπαντες σείοντες το πολύχρωμο κουρέλι τους, στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Στο γενικότερο τώρα σκηνικό της χώρας, (η οποία σαν από κάποιο θεϊκό χέρι υποβαστάζεται και δεν σωριάζεται σε «πλίνθους και κεράμους»), ο Σαμαράς με την κίνησή του αυτή, κατάφερε:

1. Να αλλάξει την «ατζέντα προτεραιοτήτων της χώρας». (Ποιος να ασχοληθεί τώρα με τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ποιος να ασχοληθεί τώρα με τις χιλιάδες μικρομεσαίες που κλείνουν κάθε μέρα. Ποιος να ασχοληθεί με την τεράστιας σημασίας ζημιά που έγινε στη χώρα από το διώξιμο της Gazprom και της Sindez).

2. Να δείξει στα αφεντικά της Τρόϊκας, ότι είναι «ηγέτης με πυγμή».

3. Να πει ξεκάθαρα στον ασθμαίνοντα Βενιζέλο και στον πελιδνό Κουβέλη: Αν επιθυμείτε να πάτε σπίτι σας (και χωρίς… συνοδεία αστυνομικού) ρίξτε με αν τολμάτε και κάντε εκλογές.

Και μάλλον ο Σαμαράς τα κατάφερε, δεδομένης της «οξείας αλαφροκανταρίασης» του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αλλά και της «ζαλούρας» του Λαού που ψάχνεται ακόμη… για δανεικά και όχι για ιδανικά.

Και τώρα που το ΣτΕ, αποκατάστησε την… συνταγματικήν τάξιν, ας επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, πως θέλουμε εμείς στο Πατριωτικό Μέτωπο, την Κρατική Ραδιοτηλεόραση:

1. Το κράτος, κρατάει για λογαριασμό του, μόνο την τεχνική υποστήριξη των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όπως και τη συντήρηση των υποδομών (χώροι και εξοπλισμός). Γι’ αυτόν τον σκοπό, συγκροτείται στα πρότυπα των PBS (πχ του Καναδά), Κοινή Επιτροπή, Κράτους και Φορέων.

2. Η στελέχωση, οργάνωση, κλπ των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παραδίδεται από την αρμόδια επιτροπή Δημοσίου-Κοινωνίας και αντιστοίχως στους κοινωνικούς φορείς, με αυτοδιαχείριση. Εννοείται φυσικά και πάντα με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς περεταίρω επιβάρυνση του Δημοσίου.

3. Η ΝΕΤ, παραδίδεται στους δημοσιογράφους οι οποίοι επί εικοσιτετράωρης βάσης, «οργώνουν» την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν οτιδήποτε αποτελεί «είδηση» από τον Έβρο, έως το Καστελόριζο. (Εννοείται πως δεν επιτρέπεται πια ο τύπος του δημοσιογράφου που παρουσιάζει τον εαυτό του, με τη βορειοαμερικάνικη τηλεοπτική λογική του anchoring, ή του reporter που τρώει τον περισσότερο χρόνο του με φλυαρίες, παρά με παράδοση του μικροφώνου στο παρουσιαζόμενο, πρόσωπο ή θέμα).

4. Η ΕΤ3, παραδίδεται στους Κοινωνικούς φορείς της χώρας. Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, δημοσίους υπαλλήλους, ένστολους, μικρομεσαίους, φορείς τουρισμού,  κλπ. Αυτοί επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η θεματολογία τους και ακόμη η χρηματοδότηση των εκπομπών τους.

5. Η ΕΤ1, παραδίδεται στους Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς (όχι επαγγελματικούς φυσικά) φορείς της χώρας. Μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, δρώμενα, κλασικός αθλητισμός κλπ κλπ, κάθε μέρα και ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, για ότι συμβαίνει σε ολάκερη τη χώρα.

6. Η αντίστοιχη διαδικασία, εφαρμόζεται και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούςτου Δημοσίου.

Αν πραγματικά επιθυμούμε να αποκτήσουμε μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όχι κτήμα των κάθε λογής αριστεροδέξιων εξουσιαστών, αλλά της κοινωνίας, η πρόταση του Πατριωτικού Μετώπου, είναι και η μοναδική έντιμη αλλά και βασισμένη σε διεθνή και επιτυχημένα πρότυπα, πρόταση.

Τα υπόλοιπα όλα, οι αλαλαγμοί, οι κλαυθμοί και οδυρμοί της ελευθεριακής αλλά και σταλινικής αριστεράς, αλλά και οι φασισμοί όπως «κατεβάστε τους διακόπτες» τύπου ΝΔ και ΧΑ, είναι ιστορίες για αρκούδες και παραμύθια για ηλίθιους.

Γιατί πολύ απλά, από πίσω κρύβουν την δίψα τους για εξουσία.

Γιατί πολύ απλά, όλοι τούτοι, θέλουν το «μαγαζί» που λέγεται ΕΡΤ, να τραγουδάει το δικό τους σκοπό.

Γιατί πολύ απλά, το Πατριωτικό Μέτωπο, ως Καθαρόαιμο Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, θέλει η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, από τη Δημόσια τουλάχιστον μορφή της, να ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Και αυτό Έλληνες και Ελληνίδες, ονομάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: