ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πέθανε η θρυλική Esther Williams

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε την Πέμπτη η θρυλική Εσθερ Ουίλιαμς, η αμερικανίδα ηθοποιός που μεσουράνησε στις δεκαετίες του 1940 και του 1950 αλλά έγινε εξίσου γνωστή για τη σχέση της με την... κολύμβηση – άλλωστε προτού ασχοληθεί με την υποκριτική θεωρείτο η πιο σπουδαία κολυμβήτρια...των ΗΠΑ.
Η Ουίλιαμς πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Αντζελες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Καλλίγραμμη και αθλητική η Ουίλιαμς χρησιμοποιήθηκε από την MGM ακριβώς ως πρωταγωνίστρια που μπορεί να επιδεικνύει το κορμί και τις κολυμβητικές της ικανότητες. Το 1950 ο Τύπος την αποκαλούσε «Γοργόνα της Αμερικής».

Πρωταγωνίστησε σε πολλά μιούζικαλ, όπως το «Easy to Wed» το «Η κόρη του Ποσειδώνα» και το «Dangerous When Wet», τα οποία ακολουθούσαν την πετυχημένη και απαράλλακτη συνταγή: ρομάντσο, μουσική, λίγες κωμικές σκηνές και μια απλοϊκή πλοκή που προσέφερε στην Εσθερ άφθονες ευκαιρίες να είναι στο νερό.
Από τις πιο κλασσικές σκηνές, που μολονότι δεν διεκδικούν δάφνες καλλιτεχνικής ποιότητας, αποτελούν εμβληματικές στιγμές του αμερικανικού σινεμά, αυτή στο «Easy to Love», με την Εσθερ Ουίλιαμς να επιχειρεί.

i-diadromi.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: