ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Mε ισόβια θα τιμωρείται όποιος δέρνει τη γυναίκα ή την κόρη του στην Αλβανία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Εντουαρντ Χαλίμι ανακοίνωσε την έναρξη ισχύος της νέας δέσμης τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει τη λήψη των... αυστηρότερων μέτρων που υπήρξαν ποτέ στην αλβανική νομοθεσία, για ορισμένους τύπους εγκλημάτων, που καταγράφουν ανοδική τροχιά τον τελευταίο καιρό.

Ο ποινικός κώδικας έχει τροποποιηθεί και περιλαμβάνει άρθρα που προβλέπουν αυστηρότερες τιμωρίες για αυτούς που διαπράττουν δολοφονίες αστυνομικών, αυτούς που εμπλέκονται σε δολοφονίες με κίνητρο τη βεντέτα (σ.σ. το "κανούν", όπως λέγεται στην Αλβανία) και σε φόνους γυναικών και κοριτσιών καθώς και για όσους κατέχουν όπλα παράνομα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας περιέγραψε το νέο "πακέτο" μέτρων ως εγγύηση για τη ζωή των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας.

«Αυτό το 'πακέτο' είναι το πιο αυστηρό τον τελευταίων 20 ετών. Όποιος σηκώνει το χέρι του ενάντια στην αστυνομία δεν θα τιμωρείται λιγότερο από 30 χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη. Το ίδιο και όποιος σκοτώνει για βεντέτα. Όποιος σηκώνει το χέρι του ενάντια στη γυναίκα ή την κόρη του δεν θα τιμωρείται λιγότερο από 20 χρόνια, έως ισόβια κάθειρξη [...] Αυτό το 'πακέτο' θα περιορίσει το έγκλημα και θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια» υπογράμμισε ο κ. Χαλίμι.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: