ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δείτε τη «γυναίκα με τα κόκκινα» που έγινε σύμβολο (pic)

Δέχεται ατάραχη το νερό από τις αντλίες των αστυνομικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Η φωτογράφος Σιμέν Μπαμπούλ που αποτύπωσε τη στιγμή έτρεξε να... τη συναντήσει, όπως δηλώνει στην La Repubblica, ξέροντας ότι η φωτογραφία θα γινόταν σύμβολο της εξέγερσης.

«Οταν είδα την κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα να προσπαθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς κι εκείνοι να ανοίγουν τις κάνουλες για να τη βομβαρδίσουν με νερό, έβγαλα αμέσως τη φωτογραφική μου μηχανή και πάτησα το κουμπί, λέει η φωτογράφος στην ιταλική εφημερίδα. Η Σιμέν Μπαμπούλ, 26 ετών, συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα Τ24 ως ελεύθερη φωτορεπόρτερ.

«Αμέσως μετά το κλικ κατέβηκα κάτω για να βρω αυτή την κοπέλα. Ενιωσα έναν απέραντο θαυμασμό για το πρόσωπό της. Πρέπει να ήταν περίπου 20 ετών, ατρόμητη, θαρραλέα, έτοιμη να δεχτεί όλο αυτό το νερό. Δυστυχώς όταν κατέβηκα κάτω δεν την είδα πουθενά. Δεν ξέρουμε αν τη συνέλαβε η αστυνομία ή αν απλώς έφυγε».

Σύμφωνα με τη φωτογράφο η νεαρή γυναίκα αποσπάστηκε από το πλήθος για να μιλήσει στους αστυνομικούς. «Ελάτε να καθήσετε μαζί μας, να συζητήσουμε, να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους παλεύουμε» τους είπε. Η απάντησή τους ήταν η αντλία του νερού. Την πρώτη φορά η κοπέλα με τα κόκκινα έπεσε. Απομακρύνθηκε για λίγο, αλλά επέστρεψε και έμεινε όρθια. Επειτα από λίγο άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: