ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κατερίνα Γιώτα: Μια Γρεβενιώτισσα RockBarbie στα γήπεδα..!!! (pics+video)

Αν η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και εμπνεύστρια της πρώτης κούκλας Barbie, Ρουθ Χάντλερ αναζητούσε τη μούσα της για τη νέα Barbie σίγουρα θα την έβρισκε στο πρόσωπο της Κατερίνας Γιώτα.
Άλλωστε η αρχηγός του Ηρακλή Κηφισίας διαθέτει όπως θα δείτε...
την ομορφιά αλλά και την κορμοστασιά (1.84 ύψος) για να σταθεί επάξια στο ρόλο της. 
Το greekvolley.com λοιπόν, σας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της διεθνής κεντρική που έχει κλέψει καρδιές.

Τα πρώτα βήματα…
Στις 3 Ιουλίου του 1990 στα Γρεβενά, ο Σάκης και η Λαρίσα φέρνουν στον κόσμο την μικρή Κατερίνα. Ο κύριος Σάκης ως επαγγελματίας οδηγός και παρά την δυσκολία του επαγγέλματος θα προσπαθήσει να προσφέρει στην μικρή Κατερίνα όλα όσα χρειάζεται για την σωστή ανατροφή της, ενώ από την πλευρά της η κυρία Λαρίσα πέρα από την αγάπη της και την φροντίδα της, ως καθηγήτρια γιόγκα θα της προσφέρει γαλήνη και ηρεμία κάτι που το διατηρεί μέχρι και σήμερα στο χαρακτήρα της (όταν το επιτρέπουν οι καταστάσεις).

Η Κατερίνα τα πρώτα βήματα της στον αθλητισμό τα έκανε σε μικρή ηλικία με πρώτο άθλημα αυτό της κολύμβησης. Ωστόσο στα 14 της είπε να δοκιμάσει την τύχη της στο βόλεϊ το οποίο και υπηρετεί μέχρι και σήμερα διαγράφοντας μια σπουδαία καριέρα.

Ο πρώτος σύλλογος ήταν ο Γ.Σ Γρεβενών το 2004 τον οποίο και άφησε το 2006 για λογαριασμό του Άρη Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσει το 2008 ο Ηρακλής Κηφισίας στον οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα 14 κλήθηκε στην Εθνική Κορασίδων, ενώ από τα 16 έως και σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Γυναικών.

Την σεζόν 2009-2010 αναδείχθηκε κορυφαία μπλοκέρ της αγωνιστικής περιόδου, ενώ πριν τρία χρόνια πανηγύρισε και το πρωτάθλημα Νεανίδων με τα χρώματα του Ηρακλή Κηφισιάς.

Η αδελφή της ….!!!
Οι φιλίες αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι όμως γεγονός ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση. Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο. Όχι όμως για την Κατερίνα η οποία από τα πρώτα βήματα της στο βόλεϊ έχει δίπλα της και συνοδοιπόρο στη ζωή της την συμπατριώτισσα της Ευαγγελία Χαντάβα.

Πέρα όμως από φίλη στο πρόσωπο της Ευαγγελίας βρήκε την αδελφή που δεν έχει μιας και η Κατερίνα είναι μοναχοπαίδι. Άλλωστε οι δυο τους, είναι συνομήλικες, είναι κολλητές από πολύ μικρή ηλικία. Συγκάτοικοι σε όλες τις Εθνικές ομάδες και αδελφικές φίλες.

Η διεθνής ακραία με το λαμπερό της όπως πάντα χαμόγελο και την θετική της αύρα μέσω του www.greekvolley.com εκφράζει την αγάπη της για την Κατερίνα ενώ μας αποκαλύπτει την πρώτη τους γνωριμία.
«Η Κατερίνα για μένα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άτομο, η αλήθεια είναι ότι στον χαρακτήρα δεν είμαστε καθόλου ίδιες αλλά έχουμε αυτό το κάτι που μας ενώνει και είμαστε πάρα πολύ καλές φίλες. Μπορώ να την εμπιστευτώ, γενικότερα είναι ένα άτομο πολύ ειλικρινής. Σου λέει την αλήθεια και αυτό ειλικρινά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, βέβαια μερικές φορές αυτό εκείνη την στιγμή που το κάνει με νευριάζει αλλά μετά καταλαβαίνω ότι το κάνει για το καλό μου. Οπότε για έμενα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό άτομο στη ζωή μου.

Η πρώτη συνάντηση ήταν στην Τρίτη γυμνασίου και είχε έρθει στα Γρεβενά να μείνει, ήμασταν στο ίδιο σχολείο εκεί έγινε η πρώτη μας γνωριμία, ήταν ένα ψηλό ξανθό όμορφο κορίτσι διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες γιατί ήταν σε άλλα χρώματα (γελάει). Η Κατερίνα στις αρχές ήταν πάρα πολύ κλειστή γενικά αλλά σιγά-σιγά όταν ξεκίνησε και το βόλεϊ περισσότερο αρχίσαμε να είμαστε πιο κοντά η μία στην άλλη».

Ξεκίνησε για πλάκα και έμεινε για πάντα…!!
Γιώργος Μέμτσας. Για πολλούς είναι ένα απλό όνομα και επίθετο, για τους καλά μυημένους όμως στο άθλημα του βόλεϊ και ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι αυτός που ανακάλυψε και έπεισε την τότε μικρή Κατερίνα Γιώτα να αφήσει το μαγιό και τις πισίνες και να δοκιμάσει την τύχη της στο χώρο του βόλεϊ έστω και αν αυτό στην αρχή ήταν καθαρά για την πλάκα της.

Σίγουρα με την μέχρι τώρα εξέλιξη της 22χρονης παίκτριας του Ηρακλή Κηφισιάς ο ίδιος θα είναι ικανοποιημένος από την επιμονή του τότε το 2004 και φυσικά ο χώρος του βόλεϊ του χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την «ανακάλυψη» του.

Παρόλο που ξεκίνησες τον αθλητισμό με το άθλημα της κολύμβησης, πως προέκυψε στην πορεία το βόλεϊ;
«Το βόλεϊ το ξεκίνησα όταν ήμουν 14 χρονών στα Γρεβενά εντελώς τυχαία, με βρήκε σε μια σχολική εκδρομή ο προπονητής της ομάδας (σ.σ Γ.Σ Γρεβενών) ο Γιώργος Μέμτσας και μου είπε να έρθω. Παρόλο που ασχολιόμουν με την κολύμβηση πήγα έτσι για πλάκα στην αρχή, στη συνέχεια όμως κόλλησα και δεν έφυγα ποτέ».

Αν υπήρχε τρόπος να γυρίσεις το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες και τι θα ήθελες να ξαναζήσεις;
«Έχω μάθει να μη μετανιώνω για τις επιλογές του παρελθόντος όποτε δεν θα άλλαζα τίποτα. Όσο για το τι θα ήθελα να ξαναζήσω αυτή την στιγμή δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό γιατί μάλλον δεν το έχω ζήσει ακόμα. Οπότε τα καλύτερα έρχονται».!

Με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στο βόλεϊ και γενικά στον αθλητισμό στη χώρα μας πιο είναι το κίνητρο σου και συνεχίζεις ;
«Το σημαντικό είναι ότι κάνω αυτό που αγαπώ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο στη σημερινή εποχή να έχεις την πολυτέλεια να ασχολείσαι με αυτό που πραγματικά σε γεμίζει και για αυτό θα ήθελα μέσα από την καρδία μου να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στηρίζουν και έχουν υπομονή όλα αυτά τα χρόνια».

Υπάρχει κάποιος προπονητής που του οφείλεις την εξέλιξη σου στο βόλεϊ;
«Σίγουρα πιστεύω ο καθένας βοήθησε σε κάποιο βαθμό άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Αυτοί που ξεχώρισαν για μένα αρχικά είναι ο Σπύρος Χουντουμάδης καθώς είναι αυτός που με έφερε στον Ηρακλή Κηφισιάς και με εμπιστεύθηκε να παίξω πρώτη φορά ως βασική στην Α1, με τον κύριο Καπράρα στην Εθνική και από εκεί και πέρα η δουλεία που γίνεται τώρα στην Κηφισιά με τον κύριο Κόβαζιτς, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος.

Πως ένιωσες όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι η νεα αρχηγός του Ηρακλή Κηφισιάς; Σε αγχώνει αυτός ο ρόλος;
«Σίγουρα είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση ταυτόχρονα όμως είναι και μεγάλη ευθύνη και θέλω να πιστεύω ότι έχω καταφέρει να εκπληρώσω τις προσδοκίες της διοίκησης και του προπονητή για την επιλογή τους».

Στην Εθνική σε είδαμε να παίζεις διαγώνια ενώ η φυσική σου θέση είναι η κεντρική έχεις σκεφτεί να αλλάξεις θέση;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με πείραζε να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. Προσπαθώ μέσα από την προπόνηση να δουλεύω όλα τα στοιχειά και από εκεί και περά ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας να βοηθάω σε όποια θέση με χρειάζεται ο προπονητής μου».

Η κολλητή σου Ευαγγελία Χαντάβα έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της και το καλοκαίρι έφυγε στο εξωτερικό. Εσύ πότε θα κάνεις αυτό το βήμα δεδομένου ότι είσαι τέσσερα χρόνια στην Κηφισιά;
«Είμαι σε μια περίοδο όπου τα πράγματα είναι κάπως "φλου", σίγουρα θα ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου ίσως αυτό να είναι και στο εξωτερικό θα δείξουν οι εξελίξεις, θα εξαρτηθεί και από τις σπουδές μου στην Ελλάδα (σ.σ βρίσκεται στο 3ο έτος της Γυμναστικής Ακαδημίας».
Αλήθεια παρακολουθούσες την πορεία της Ευαγγελίας στο εξωτερικό;
«Η αλήθεια είναι ότι και να μην ήθελα δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς γιατί ενημερωνόμουν τόσο από την ίδια όσο και από την σελίδα σας και τα άπειραposting που είχα στον λογαριασμό μου στο Facebook (γέλια)».

Φημολογείται ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε μια διερευνητική επαφή για την απόκτηση σου το ίδιο γίνεται και φέτος ισχύει κάτι τέτοιο;
«Με όλες τις ομάδες μιλάω γενικότερα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου γιατί δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω στην Ελλάδα ή θα φύγω στο εξωτερικό για να συνεχίσω εκεί τις σπουδές μου, είναι ακόμα νωρίς για εμένα».

Προσωπικοί στόχοι;
«Αυτή την στιγμή θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην Γυμναστική Ακαδημία είμαι στο τρίτο έτος και αν όλα πάνε καλά του χρόνου θα έχω στα χέρια μου και το πτυχίο. Ωστόσο ο στόχος μου μετά είναι να ασχοληθώ με την φυσιοθεραπεία είτε μέσω μεταπτυχιακού είτε να μπω σε άλλη σχολή».

Αγαπημένη συμπαίκτρια σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο;
«Δήμητρα Γιακουμή»

Αγαπημένο φαγητό - χρώμα;
«Μαύρο - παπουτσάκια».,

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
«Τρελή πάνω απ’ όλα με την καλή αλλά και την κακή της έννοια , αυθόρμητη, ειλικρινής».

Τι είδος μουσικής ακούς;
«Κυρίως ροκ».

Αγαπημένο συγκρότημα;
«Florence and The Machine».

Ποιες είναι οι φίλες και φίλοι εντός και εκτός βόλεϊ ;
«Η Εύα Χαντάβα και Χρύσα Σταφιλίδου».

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφος;
«Ο ιδανικός σύντροφος για μένα είναι να ΕΧΕΙ υπομονή και να με κάνει να χαμογελάω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Δείτε βίντεο της Κατερίνας Γιώτας με την Εύα Χαντάβα και φωτογραφίες της Κατερίνας ...

από το greekvolley.com

Εύα Χαντάβα


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: