ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κεντρική Ευρώπη (video)

Από πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 5 ανθρώπων πλήττεται η κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με την Τσεχία να αντιμετωπίζει ήδη τα...
χειρότερα περιστατικά της δεκαετίας με νεκρούς και αγνοούμενους. Παράλληλα, χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας κήρυξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε κατάσταση συναγερμού ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στη ζώνη κινδύνου είναι ακόμη και το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Την ίδια ώρα, στη μάχη με τα ορμητικά νερά έχουν ριχτεί και μονάδες του στρατού σε Αυστρία και Τσεχία, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάτηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, οι αρχές ενισχύουν τα φράγματα στον ποταμό Μολδάβα, του οποίου η στάθμη συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ έκλεισαν οκτώ σταθμοί του μετρό και εκκενώθηκε ένα νοσοκομείο. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης η Ελβετία και η Πολωνία.

Στο Πάσαου της Νοτιοανατολικής Γερμανίας, όπου συναντώνται τρία ποτάμια, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο τους κατοίκους όσο και για τους διασώστες που χρησιμοποιούν βάρκες για να εκκενώσουν την περιοχή.

Οι Αρχές με αναχώματα προσπαθούν να σταματήσουν την ορμητική ροή του νερού, ενώ χρησιμοποήσαν ακόμη και βάρκες για να μεταφέρουν κατοίκους από τα πλημμυρισμένα κομμάτια της πόλης σε ασφαλή σημεία. Κάτοικοι και μαγαζάτορες βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.



ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: