ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αδ.Γεωργιάδης:«Έπρεπε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, έξω από τη συμβατική λογική» (video)

Tο μεγάλο στοίχημα για τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι να συγκεράσει το υπέρτατο αγαθό της Υγείας με τις δεσμεύσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή, όπως...
προκύπτει από τις δηλώσεις του στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του.

Παραλαμβάνοντας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το αγαθό της Υγείας, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις» και συμπλήρωσε ότι θα διοικήσει το υπουργείο Υγείας με απόλυτη διαφάνεια.

«Στόχος μου είναι να φύγω από 'δω, με ψηλά το κεφάλι» είπε και ενημέρωσε τους φορείς της Υγείας ότι το γραφείο του θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και θα μιλά με τα κόμματα για τις όποιες αλλαγές. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν» τόνισε και είπε ότι προτιμά να μιλά με έργα παρά με λόγια.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι όλα όσα έγιναν στο υπουργείο Υγείας θα κριθούν από τις εξελίξεις και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες. «Έπρεπε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, έξω από τη συμβατική λογική» καθώς αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, εξήγησε. Τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό με όλες του τις δυνάμεις και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη για να περιγράψει πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική: «Αρετή με τις τέσσερις ορθές γωνίες».

Με αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη. «Δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου. Σκεφτόμουνα και έπραττα διαφορετικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση των συντεχνιών.

Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς, περιέγραψε με παραδείγματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τον παραδίδω με τρέχον έλλειμμα 1 δισ. ευρώ».

Οι νέοι υφυπουργοί Α. Μπέζας και Ζ. Μακρή τόνισαν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι αλλά και οι άνθρωποι και να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει.


tragiko.net 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: