ΣΙΝΕ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τι γίνεται με τη 16χρονη Μυρτώ; (VIDEO)

Μία νέα μάχη δίνει για τη ζωή της η 16χρονη Μυρτώ, στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Έλληνας γιατρός που την παρακολουθεί ονομάζεται...

Γιώργος Βέλμαχος και εμφανίζεται αισιόδοξος για την ανήλικη που κακοποιήθηκε βάναυσα πέρσι στην Πάρο.
«Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν και οφείλουμε να...

είμαστε αισιόδοξη.
Η περίπτωση της Μυρτούς είναι ξεχωριστή είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους», συμπληρώνει.
«Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα«, τονίζει ο κ. Βέλμαχος, ο οποίος εργάζεται στο φημισμένο Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.


Το ΕΣΥ και το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά
Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και απέκτησε ειδικότητα χειρουργού το 1991. Συνέχισε την εξειδίκευση σε αμερικανικά πανεπιστήμια και γρήγορα εξελίχθηκε στην ιεραρχία για να βρεθεί να διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα τραυματιολογικά κέντρα, ενώ ανακηρύχθηκε καθηγητής ιατρικής στο Χάρβαρντ.

Ο κ. Βέλμαχος όμως ξέρει πολύ καλά και την ελληνική πραγματικότητα στην υγεία. «Γνωρίζω το ΕΣΥ με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του, αφού έχω υπηρετήσει στο παρελθόν στην Καλαμάτα και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ ενημερώνομαι και τώρα γα τις εξελίξεις στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Οταν έγινε γνωστό πως είναι ο επικεφαλής γιατρός για τα θύματα της επίθεσης στη Βοστώνη, δέχθηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα. Ηταν από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του τις πρώτες ώρες για να τον συγχαρεί για το έργο του, αλλά και να ενημερωθεί για τους τραυματίες και αν υπάρχουν ανάμεσά τους ομογενείς.

Ακολούθησαν κι άλλες επαφές ανάμεσά τους, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να του προτείνει συνεργασία του τραυματιολογικού κέντρου της Μασαχουσέτης με τις ελληνικές δομές υγείας. Οπως τονίζει ο κ. Βέλμαχος, θα ήταν εξαιρετικά σημαντική η δημιουργία συστήματος για την περίθαλψη τραυματιών σε βιομηχανικά, εργατικά και τροχαία.

«Αδικα χάνουν τη ζωή τους 20χρονα παιδιά που χτύπησαν με το μηχανάκι. Είναι πολύ σημαντικό να σώζουμε ζωές νέων ανθρώπων. Θα το χαρακτήριζα επένδυση. Δεκάδες ζωές χάνονται άδικα στην άσφαλτο, οι περισσότεροι θα μπορούσαν να σώζονται», κατέληξε ο χειρουργός. 

iefimerida

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: