ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στον 2ο Υπερμαραθώνιο Olympus Mythical Trail 100

Στις 05:30 το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου 2013 ολοκληρώθηκε ο Υπερμαραθώνιος Olympus Mythical Trail 100, που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά στον Όλυμπο.
Η εκκίνηση του αγώνα, στον οποίο συμμετείχαν 120 αθλητές, δόθηκε... τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Ιουλίου στις 24:00. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, με μια διαδρομή μήκους 100 χιλιομέτρων με αφετηρία το Δίον της Πιερίας και τερματισμό το Λιτόχωρο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι διοργανωτές του αγώνα ζήτησαν την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά, με 90 διασώστες της να αναπτύσσονται στους 17 σταθμούς και σε ενδιάμεσα κομβικά σημεία, παρέχοντας υγειονομική και τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη. Παράλληλα, στον τερματισμό στήθηκε το συντονιστικό κέντρο για την υποστήριξη της γραμματείας, το οποίο είχε την ευθύνη του συντονισμού των 17 διασωστικών συνεργείων, καθώς επίσης και τη διαβίβαση των χρόνων κάθε αθλητή.
Χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε υψόμετρο άνω των 2.500 μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ισχυρό άνεμο, ενώ σε κάποια σημεία της διαδρομής - στο τμήμα της από Σκολιό μέχρι Μεταμόρφωση - υπήρχε εξαιρετικά πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές να χάσουν το ίχνος της διαδρομής. Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντόπισαν τους αθλητές και τους βοήθησαν να ξαναμπούν στη διαδρομή του αγώνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας του αγώνα (5 προς 6 Ιουλίου) αναφέρθηκε χιονόπτωση από τους σταθμούς Σκολιό και Βρυσοπούλες κάποια στιγμή της νύχτας, ενώ υπήρχαν και μεγάλα διαστήματα με βροχόπτωση και ισχυρό άνεμο σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Πρώτος τερμάτισε φέτος ο αθλητής Χρήστος Μαυρίκιος, με χρόνο 15 ώρες και 18 λεπτά, καταρρίπτοντας το χρόνο της περσινής διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους 120 αθλητές που συμμετείχαν στον Υπερμαραθώνιο στο Λιτόχωρο τερμάτισαν οι 76.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στη διοργάνωση του Olympus Mythical Trail 100 για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία, να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και να τους ευχαριστήσει για τα καλά τους λόγια. Στη σκέψη των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που στελέχωσαν τους 17 σταθμούς έχει αποτυπωθεί το ήθος και η ευγένεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των αθλητών, καθώς επίσης και η ψυχική και σωματική τους αντοχή για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον πραγματικά δύσκολο αγώνα.
hrt.org.gr 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: