ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Aυτό είναι το... φυτικό Viagra! Που θα το βρείτε;;;

Κόρντισεπς - Cordyceps Sinensis
Τι είναι το Κόρντισεπς ;


Είναι γνωστό ως horny goat weed. 
Όνομα και πράγμα δηλαδή...Ίσως να το έχετε ακούσει με την ονομασία epimedium. 
Η ουσία που παράγει το φυτό αυτό, ονομάζεται...
ικαριίνη και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τη βοσκή των ζώων.
Γρήγορα διαπιστώθηκαν οι αφροδισιακές του λειτουργίες (τα ζωάκια που το έτρωγαν έγιναν άτακτα) και έγινε γνωστό και στους ανθρώπους. Η ικαριίνη του epimedium βελτιώνει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και την ικανότητα στύσης, δεσμεύοντας το ένζυμο SHGB, που εμποδίζει τη βιολογική δράση της τεστοστερόνης.

Δυναμώνει τους εξασθενημένους οργανισμούς, αυξάνει τον αριθμό σπερματοζωαρίων στους άντρες και την ­ερωτι­κή ικανοποίηση στις γυναίκες.

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας ή κάποιο άλλο ορμονικό, σίγουρα είναι ο πιο πιστός φίλος για το κρεβάτι!

ΚορντισεπςΚόρντισεπς - Cordyceps Sinensis
- Το Κόρντισεπς (Cordyceps) είναι ένα από τα πολυτιμότερα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα.
- Βρίσκεται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
- Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κορντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το Cordyceps sinensis.
- Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κορντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπίνη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμίνη Β12 κ.ά.
- Το πρώτο εγκεκριμένο και μη-ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, βασίζεται στο Cordyceps Sinensis. Διαβάστε περισσότερα στην ανάρτηση "Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Κορντισεπς"

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), το Κορντισεπς χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς και στην επούλωση του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.
Το Cordyceps κατέχει σημαντική θέση στην κινεζική φαρμακοποιία ενώ η Δύση μόλις πρόσφατα άρχισε να το ενσωματώνει σε ιατρικές πρακτικές. Παρά το γεγονός ότι ήταν κάποτε ιδιαίτερα σπάνιο,οι σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας έχουν κάνει το Κορντισεπς άμεσα διαθέσιμο, το οποίο μειώνει το κόστος του στην παγκόσμια αγορά.

"Είναι γεγονός ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος στο Κόρντισεπς, είναι τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στη λίμπιντο & τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.
Ωστόσο, διαβάζοντας τa παρακάτω άρθρα αλλά και την επιστημονική βιβλιογραφία (τα πράσινα κουμπιά) γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι το Κόρντισεπς είναι ένας διατροφικός θησαυρός.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι εδραιωμένο στην ΠΚΙ και τις Ασιατικές χώρες ενώ, πλεον, είναιιδιαίτερα δημοφιλές και στο "δυτικό" κόσμο.
Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό, αλλά σταδιακά αποκτά και τους δικούς του ένθερμους"οπαδούς", συνεισφέροντας σε όσους, πραγματικά, επιθυμούν να μεριμνήσουν για τους εαυτούς τους αλλά και για τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

- Ένα εξαιρετικά περιεκτικό άρθρο για τα οφέλη και τις ιδιοτητες που παρουσιάζει το Κορντισεπς είναι το Μελέτες για το Cordyceps Sinensis.


από το http://www.gano-therapy.gr/cordyceps-dxn.html

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: