ΣΙΝΕ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί ελληνικοί προορισμοί για διακοπές

Από τη μία έχεις την πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών που δείχνει πως το 73% των Ελλήνων δεν πρόκειται φέτος το καλοκαίρι να κάνει διακοπές για οικονομικούς λόγους. Κι από την άλλη...
έρχεται το trivago.gr για να αναδείξει τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Διότι, όταν οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές των καταλυμάτων στα ελληνικά νησιά αυξάνονται γίνεται αμέσως κατανοητό πως στόχος των τουριστικών επιχειρήσεων προφανώς δεν είναι οι Ελληνες.

H έρευνα του trivago κατέγραψε άνοδο των τιμών για τον μήνα Ιούλιο στους δημοφιλείς προορισμούς. Συγκεκριμένα, το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης για μια ακόμα φορά καταλαμβάνει την πρώτη θέση αλλά...αυτή τη φορά στη λίστα των ακριβότερων προορισμών για τον Ιούλιο 2013, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 335 ευρώ.

Στη δεύτερη λίστα βρίσκεται η Οία Σαντορίνης με 319 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Φηροστεφάνι Σαντορίνης με μέση τιμή διανυκτέρευσης 288 ευρώ. Από την ίδια λίστα προκύπτει ότι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση μέσων ξενοδοχειακών τιμών είναι η Βασιλική Λευκάδας με αύξηση της 78% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ακολουθούν τα Καρδάμαινα της Κω με αύξηση σε σχέση με πέρυσι 72% και ο Αγ. Στέφανος Μυκόνου με αύξηση 67% σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Τη λίστα των πέντε προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών συμπληρώνουν η Μύκονος (Χώρα) και η Ιαλυσός με ποσοστό αύξησης 59%.

Η Ελούντα της Κρήτης ήταν ο ακριβότερος προορισμός για τον Ιούλιο του 2012 με μέση τιμή διανυκτέρευσης 291 ευρώ, ενώ ο δεύτερος ακριβότερος ήταν η Οία της Σαντορίνης με 258 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Την τρίτη θέση των ακριβότερων προορισμών κατείχε το Ημεροβίγλι με 256 ευρώ.

blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: