ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Νέα μέθοδος αναισθησίας στις πλαστικές επεμβάσεις, Απόλυτα ασφαλής!!!

Απόλυτα ασφαλής είναι η  νέα μέθοδος αναισθησίας,  Monitored Αnaesthesia Care ( συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης) που χρησιμοποιείται στις πλαστικές επεμβάσεις και  απαλλάσσει τους εγχειριζόμενους  από τις...
ανεπιθύμητες παρενέργειες της γενικής αναισθησίας .
Η εφαρμογή της  MAC, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και  είναι γεγονός πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  οι πλαστικοί χειρουργοί την εφαρμόζουν σε ολόκληρο τον κόσμο .
«Πρόκειται για τη μέθοδο με την οποία αυτός που υποβάλλεται σε επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία, λαμβάνει παράλληλα ενδοφλέβιους υπναγωγούς και αναλγητικούς παράγοντες, ελεγχόμενους άμεσα και εντατικά από έμπειρο στην τεχνική αυτή αναισθησιολόγο»  ανέφερε η αναισθησιολόγος κ  Έφη Ρηγόπουλου, μέλος του επιστημονικού επιτελείου του διαπρεπή πλαστικού χειρουργού Δρ Αθανασίου. 
Μέχρι χτες οι  πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν με:  
Ø Γενική αναισθησία,
Ø  Μέθη,
Ø Τοπική αναισθησία

«Η εμπειρία αυτών που υποβάλλονται με M.A.C. σε επέμβασεις πλαστικης χειρουργικης  είναι εκπληκτική» δήλωσε από την πλευρά του ο  πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο αναισθησίας με την αναισθησιολογική του ομάδα.
 «Εφαρμόζουμε τη νεα μέθοδο, κατέληξε ο Δρ Αθανασίου, με επιτυχία σε επεμβάσεις όπως, λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική, brow lift, face lift, mini κοιλιοπλαστική, αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος κλπ».
                    ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑC 
Σύμφωνα με τους αναισθησιολόγους τα κυριότερα πλεονεκτήματα για τους εγχειριζόμενους με  MAC είναι το γεγονός ότι μετά την επέμβαση:
Ø Δεν έχουν μετεγχειρητικές παρενέργειες αδυναμία, ναυτία, ζάλη
Ø Δεν απαιτείται ούτε η νοσηλεία μιας Ημέρας
Ø Θυμούνται τις στιγμές της επέμβασης σαν μια ευχάριστη εμπειρία
Ø Επιστρέφουν άμεσα στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες
Ø Μπορούν να μιλούν με τον πλαστικό χειρουργό ή τον αναισθησιολόγο αν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην επέμβαση
Ø Κοιμούνται ελαφρά  όταν δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην επέμβαση,
Ø Δεν νιώθουν καθόλου πόνο
Ø Δεν έχουν καμία ψυχολογική μετάπτωση,
Ø Δεν παρουσιάζουν μεταβολή στην αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, αρρυθμίες κλπ
Ø Μικρότερο κόστος επέμβασης, καθώς δεν απαιτείται η νοσηλεία έστω και της μιας Ημέρας.
Συμβαίνει συχνά, όπως επισημαίνουν οι αναισθησιολόγοι ,οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής  να φοβούνται την αναισθησία. Σήμερα όμως με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη (σύγχρονα φάρμακα και τεχνολογικός εξοπλισμός), ο κίνδυνος για έναν υγιή άνθρωπο είναι μηδαμινός.
Οι επιπλοκές με την εφαρμογή της  MAC είναι ελαχιστοποιημένες. Οι εγχειριζόμενοι επειδή δεν υποβαλλονται σε μηχανικό αερισμό δεν έχουν κίνδυνο να υποστούν ζημιά στους πνεύμονες και οι καρδιαγγειακές επιπλοκές όπως και αυτές άλλων οργάνων (νεφρών) είναι πολύ σπάνιες. Κατά τη διάρκεια χορήγησης αναισθησίας με τη μέθοδο της MAC υπάρχει συνεχής καταγραφή των ζωτικών λειτουργιών  και ετοιμότητα άμεσης υποστήριξης αυτών (αναισθησιολόγος και τεχνολογικός εξοπλισμός).
 Η M.A.C. γίνεται με ένα συνδυασμό φαρμάκων (μιδαζολάμη, remifentanil και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη) που χορηγούνται με τέτοιο ρυθμό που δεν επηρεάζονται οι καρδιαγγειακές και αναπνευστικές λειτουργίες του οργανισμού όπως με τη γενική αναισθησία.
 Γίνεται μόνο από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο  και πάρα πολλοί πλαστικοί χειρουργοί  ανά τον κόσμο την υιοθετούν πλέον, λόγω απουσίας μετεγχειρητικών  παρενεργειών.
   Τηλ.  210 8949920,    210 8949090,       210 7230502.   

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: