ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Χρυσαυγίτης πήρε με τσαμπουκά αναβολή από το στρατό…

Άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος διέταξε η Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά για την περίπτωση του φερόμενου ως οπαδού της Χρυσής Αυγής που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία οργάνωσης νεολαίας, να επιδίωξε... να μην εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις απαιτώντας ”εδώ και τώρα” απαλλαγή και απειλώντας στρατιώτες και στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Σπάρτη.
Το θέμα ανέδειξε το OnAlert μετά από ανακοίνωση του ”ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ” που έλεγε τα εξής:
“Γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής Λακωνίας, παρουσιάστηκε εκπρόθεσμα για να ζητήσει την απαλλαγή του από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή “εφευρίσκοντας” οποιαδήποτε ασθένεια ήταν δυνατόν, από τις ψυχιατρικές που χρησιμοποιούνται συνήθως ως άλλοθι, ακόμη και ορθοπαιδικές). Σαν να μην ήταν αρκετή η έκπληξή μας από το γεγονός καθαυτό, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα όταν στην εκπρόθεσμη αυτή διαδικασία, ο Χρυσαυγίτης ζήτησε να πάρει την απαλλαγή “εδώ και τώρα”, απειλώντας με οποιοδήποτε τρόπο στρατιώτες και στελέχη του ΚΕΕΜ αλλά και του στρατιωτικού νοσοκομείου της Τρίπολης (411) αν δεν την έπαιρνε. Κάποιος θα πίστευε ότι σε αυτό το σημείο θα παρέμβαινε η στρατονομία, θα εξεταζόταν κάποια στιγμή ο Χρυσαυγίτης για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του και θα αποφαινόταν η αρμόδια επιτροπή απαλλαγών για το αν είναι ικανός να υπηρετήσει ή όχι. Αντίθετα, αυτό που έγινε ήταν ότι έφυγε από το στρατόπεδο (αν και ουσιαστικά λιποτάκτης!), και με αντίστοιχες σωματικές απειλές κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο Ι5 από το νοσοκομείο, απειλώντας τόσο το ιατρικό όσο και το στρατιωτικό προσωπικό με προσωπικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας την εντοπιότητά του”

Από την πρώτη εξήγηση που δόθηκε στην κ Γεννηματά από το ΓΕΣ είναι ότι το περιστατικό έγινε τον περασμένο Μάρτιο – και όχι τον Μάιο- και ότι ο εν λόγω νέος δεν πήρε απαλλαγή αλλά 6μηνη αναβολή. Η αναπληρωτής Υπουργός , δίνοντας εντολές για τήρηση της νομιμότητας και της ισοπολιτείας για όλους, ζήτησε να εξετασθεί σε βάθος η καταγγελία και να της δοθεί γραπτό πόρισμα μέχρι την Δευτέρα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: