ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Θρήνος και πολλά αναπάντητα «γιατί», στο θάνατο του 16χρονου Παντελή!!!
Ο νεαρός αυτόχειρας είχε κεράσει τους φίλους του το Σάββατο και τους είπε ότι «την …Δευτέρα θα έχει μια... δύσκολη μέρα», ήταν η μέρα που έκανε την βουτιά θανάτου από την πολυκατοικία Βωβού όπου το μεγάλο εμπορικό κέντρο Ξάνθης.


Όλοι μιλούν για «ένα παιδί γλυκό, εξωστρεφές, από ένα οικογενειακό περιβάλλον που επικοινωνούσε, ήταν αγαπημένο, συζητούσε και τον στήριζε, είναι αδιανόητο πως επέλεξε αυτό το τέρμα»

Έστειλε μήνυμα αποχαιρετισμού σε επιλεγμένους φίλους, την κατά 4 χρόνια μεγαλύτερή του αδελφή και την μητέρα του

Διάβαζε Καρυωτάκη τελευταία και είχε επηρεαστεί, στην συμπεριφορά του όμως δεν είχε αλλάξει ώστε να προβληματίσει κάπως τους δικούς του

Ένας νέος που τα είχε όλα, προερχόμενος από ένα αστικό περιβάλλον, με γονείς που ήταν μέσα στην κοινωνία, που συμμετείχαν σε κοινωνικούς αγώνες, με μητέρα εκπαιδευτικό που γαλούχησε γενιές και πάντα επικοινωνούσε με τα παιδιά της, με πατέρα δικηγόρο που στρατευόταν με το ΣΥΡΙΖΑ που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά πάντα έδινε προτεραιότητα στα παιδιά και την οικογένειά του, ο 16χρονος αυτόχειρας σκόρπισε ανείπωτη θλίψη επιλέγοντας ξαφνικά να τερματίσει την ζωή του ανήμερα πρωτομηνιά του Ιουλίου. 

Το Σάββατο ο Παντελής Γούναρης Παπαϊωάννου είχε βγει με τους φίλους του. Τους κέρασε, ήταν όπως πάντα η ψυχή της παρέας, το μόνο που είπε ήταν ότι την Δευτέρα θα είχε μια «δύσκολη μέρα»... Κανένας δεν φανταζόταν τι εννοούσε. Τα μηνύματα που σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε, προανήγγειλαν το απονενοημένο διάβημα αλλά κανείς δεν τον πρόλαβε αφού όλα είχαν γίνει συνειδητοποιημένα κι άμεσα.

Η είδηση πάγωσε την κοινωνία της Ξάνθης που έσπευσε για το στερνό αντίο στο νεοκλασικό της οικογένειας στην παλιά πόλη όπου τόσο στο σπίτι, στην αυλή και σε όλους τους γύρω δρόμους υπήρχαν εκατοντάδες μαθητές, φίλοι του Παντέλου -όπως τον φώναζαν- που πήγαν να τον δουν. Ο ίδιος αληθινός κέρινο κούκλος δεν είχε ούτε μία αμυχή στο πρόσωπο, ήταν σαν να κοιμόταν γαλήνια, το χτύπημα ήταν καθολικό κι ακαριαίο στο σβέρκο…

Ο θρήνος ξέσπασε με το άκουσμα της είδησης. Επί τόπου σχεδόν όλος ο δικηγορικός κόσμος, εκπαιδευτικοί, φίλοι του ιδιαίτερα αγαπητού ζευγαριού, συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως και η Κούλα Παπαδριέλη από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιώργος Κυμπαριδης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, οι πρώην βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ, ο πολιτευτής Δάμων Δαμιανός, ο Τάκης Χαρίτος μέλος κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την σύζυγό του δικηγόρο Ελένη Λαφτσή, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Γιώργος Παυλίδης, αυτοδιοικητικοί, τοπικά στελέχη και παράγοντες πολιτικής ζωής, με δεκάδες νέους που έφτασαν μαυροφορεμένοι με ένα λουλούδι στο χέρι να το ακουμπήσουν στο λευκό φέρετρο.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε την εξόδιο ακολουθία στα μνήματα, ενώ στο ναό Αγίου Γεωργίου Ξάνθης ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απηύθυνε στους γονείς λόγια παρηγορίας μιλώντας για τις ψυχές των νέων και την αναζήτηση πνευματικής τροφής στην ζωή τους.

Η τραγικότητα του περιστατικού σε όλο της τον βαθμό προβληματίζει κάθε γονέα που τελικά αποδεικνύεται ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ανιχνεύσει την ψυχή και τις σκέψεις των παιδιών του. Ο δυσκολότερος ρόλος τελικά για να τον πετύχεις είναι να εξασφαλίσεις ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χαρούμενα ισορροπημένα παιδιά...

Σ.Φ.

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: