ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Συναντήσεις του βουλευτή Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Την Τρίτη 16 Ιουλίου ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συναντήθηκε με τον αν. Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του...
Υπουργείου και ειδικότερα όσα αφορούν την Π.Ε Γρεβενών.
Ο βουλευτής Γρεβενών ενημερώθηκε από τον αν. Υπουργό για το Πρόγραμμα των 100 εκ. ευρώ που έχει προωθήσει στην Ε.Ε. το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και για επιπλέον 30 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης (κυρίως κτηνοτροφικά). Επίσης ενημερώθηκε για τις προγραμματισμένες δράσεις του Υπουργείου με βαρύτητα στις υποδομές και στα αρδευτικά έργα και για μικρότερης κλίμακας έργα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα των ΤΟΕΒ, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού τους και των δικτύων άρδευσης. Ο κ. Κοψαχείλης επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα κλοπών μετασχηματιστών και ηλεκτρικών καλωδίων που έχουν σημειωθεί στις εγκαταστάσεις των ΤΟΕΒ και την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή τους. Συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2012 και η μη έγκαιρη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους παραγωγούς. Ο αν. Υπουργός κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε ότι θα δοθεί παράταση 10 ημερών (μετά την ανάρτηση των καταστάσεων δικαιούχων) για την προσκόμιση  δικαιολογητικών και την αποφυγή ενστάσεων που αποτελούν χρονοβόρα διαδικασία.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα, του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων και το κρίσιμο ζήτημα της επιλεξιμότητάς τους, το οποίο εξετάζει με προσοχή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος αναφέρθηκαν στην ανάγκη για ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τα οποία μπορούν να εγγυηθούν υψηλότερο εισόδημα για τους Έλληνες παραγωγούς. Ο αν. Υπουργός κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι σε αυτό στοχεύει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι: «εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέο αίμα. Το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής ταυτίζεται με το μέλλον των νέων ανθρώπων που στρέφονται σε αυτή». Ο κ. Κοψαχείλης ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για τη συνεργασία και για το συνεχές ενδιαφέρον του αν. Υπουργού για την Π.Ε. Γρεβενών.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κ. Αποστολάκο για το ζήτημα της στελέχωσης του Γραφείου Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρεβενών. Εξασφαλίστηκε πίστωση, καθώς ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή Γρεβενών και δεσμεύτηκε για την απόσπαση, στο εν λόγω γραφείο, υπαλλήλου (από φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο) προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Ο βουλευτής Γρεβενών κ.Κοψαχείλης ευχαρίστησε τον Προεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε  για την άμεση ανταπόκρισή του, όσον αφορά τη στελέχωση του Γραφείου Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου 
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: