ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Financial Times για Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο γιος του πρωθυπουργού που έκανε τα πιο πολλά ρουσφέτια ζητά απολύσεις στο Δημόσιο

Άρθρο με αφορμή τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον...
πατέρα του, Κωνσταντίνο, φιλοξενούν οι Financial Times.
Το άρθρο υπογράφει η Kerin Hope, με τίτλο «Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν» και πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές. Τη Δευτέρα περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε όλη τη χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων».
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο εκρηκτικό κυβερνητικό σκηνικό, με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ: «Το μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν».
Μάλιστα, η δημοσιογράφος των FT αναφέρεται σε πολιτικά ρουσφέτια, γράφοντας την λέξη με λατινικούς χαρακτήρες.
Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρεται στο «ταμπού» των απολύσεων στο δημόσιο, το οποίο έσπασε, ενώ «επιτίθεται» και στον πατέρα του υπουργού, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας:
«Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν».
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: