ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πώς θα φορτίζετε το κινητό σας με τα ούρα σας!!! [video]

Έχουμε δει πολλά κόλπα για να φορτίζουμε το κινητό μας πιο γρήγορα, όμως ο Δρ. Ιωάννης Ιερόπουλος, εμπειρογνώμονας στην παραγωγή ενέργειας από ασυνήθιστες πηγές, πειραματίζεται με...
μία διαδικασία που μετατρέπει τα ούρα σε μηχανισμό φόρτισης μπαταριών, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Ο Ιερόπουλος είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Ρομποτικής τού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και χρησιμοποιεί μικροβιακές κυψέλες καυσίμου (MFCs) ως μετατροπείς ενέργειας, καταφέρνοντας να μετατρέψει την οργανική ύλη απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω του μεταβολισμού των μικροοργανισμών.

Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι ανάλογοι με αυτούς που βρίσκονται στον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνοι για την πέψη. Καταναλώνουν τα ούρα και παράγουν μικρές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει σύντομους κύκλους φόρτισης.

Παρόλα αυτά, ο Ιερόπουλος κατάφερε να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ η μικρή ποσότητα ενέργειας που παράχθηκε μέχρι στιγμής, ήταν επαρκής για να σταλούν SMS, για λίγο browsing, καθώς και μια σύντομη τηλεφωνική κλήση.

Ο Ιερόπουλος δήλωσε πως τα ούρα μας είναι μία από τις ανεξάντλητες πηγές για την παραγωγή ενέργειας που υπάρχουν στον πλανήτη, η οποία μάλιστα δεν εξαρτάται από τη φύση, όπως οι ανανεώσιμες πηγές (ήλιος, αέρας).

Πιστεύει δε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε τουαλέτες, με σκοπό να παράγεται ενέργεια που θα κάλυπτε τις ανάγκες μικροσυσκευών και φωτισμού, καθιστώντας τα ενεργειακά αυτόνομα δωμάτια.

Οι έρευνες του Ιερόπουλου χρηματοδοτούνται από τρεις πηγές, μεταξύ των οποίων και το ίδρυμα Bill & Mellinda Gates, ενώ ελπίζει πως θα βρεθούν πόροι για την ανάπτυξη μία «έξυπνης» τουαλέτας.


fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: