ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον 19χρονο που σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο

Οι ιατροδικαστές καταρρίπτουν την εκδοχή της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), σύμφωνα με την οποία το πόδι του 19χρονου, Θανάση Καναούτη...πιάστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ, που εκλεινε, με αποτέλεσμα τη μοιραία για τη ζωή του πτώση στην άσφαλτο.
Ειδικότερα, από το πόρισμα των... ιατροδικαστών, Γιώργου Ντιλέρνια καιΣουλτάνας Μαριανού, που έφερε στο φως η εφημερίδα «Το Βήμα», προκύπτει ότι το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα.

Ακόμη, το σώμα του 19χρονου είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο, αλλά δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία.

Σύμφωνα με τους δύο ιατροδικαστές ο θάνατός του νεαρού επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του, λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης, βρήκε τραγικό θάνατο, το βρἀδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, κατά την πτώση του από το τρόλεϊ, ύστερα από διαπληκτισμό με έναν 29χρονο ελεγκτή.

Ο διαπληκτισμός και η τραγική κατάληξη του περιστατικού είχαν ως αίτιο το γεγονός ότι ο 19χρονος δεν είχε εισιτήριο.

Οι ιατροδικαστές, βασιζόμενοι στα ευρήματα της νεκροψίας, εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να συγκρατήσει από το χέρι τον νεαρό και ακούμπησε τον λαιμό του, χωρίς, ωστόσο, να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως υποστήριζαν μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από την νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια. Η έλλειψη ενός τέτοιου ευρήματος καταρρίπτει οριστικά την αρχική εκδοχή περί του ποδιού που πιάστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ, η οποία έκλεινε, με αποτέλεσμα την πτώση στην άσφαλτο.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών, επίσης, αναφέρεται ότι ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας - αδρανειακή κίνηση - που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Τέλος, οι ιατροδικαστές επισημαίνουν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Όπως έγινε γνωστό, το πόρισμα των ιατροδικαστών θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: