ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: νεότερες εκτιμήσεις για το 2ο και 4ο πεδίο

Θεαματική πτώση στις βάσεις 2013 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα πολυτεχνικά τμήματα του 4ου πεδίου και μικρότερη υποχώρηση των βάσεων στις... φυσικομαθητικές σχολές του 2ου πεδίου, δείχνουν τα στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων.

Η πτώση των βάσεων στο 4ο πεδίο αναμένεται να παρασύρει σχεδόν όλα τα τμήματα, ακόμη και τα υψηλόβαθμα και σε κάποιες περιπτώσεις η πτώση δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 400 με 500 μόρια. Καθοδικά θα κινηθούν όλες οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μπορεί να αυξήθηκαν οι θέσεις, ωστόσο η δραστική μείωση των αριστούχων τόσο στη Θετική όσο και στην Τεχνολογική Κατεύθυνση από τις οποίες τροφοδοτούνται αυτά τα τμήματα, οδηγούν σε αισθητή πτώση στις βάσεις 2013. Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και σε περιφερειακά ιδρύματα που φιλοξενούν πολυτεχνικές σχολές.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, οι υποψήφιοι που έγραψαν μεταξύ 14 και 17 χιλιάδων μορίων που οδηγούν στα τμήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών, αυξήθηκαν οριακά. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετοί αριστούχοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε πιο υψηλόβαθμα τμήματα, θα οδηγηθούν στις φυσικομαθητικές σχολές. Η πτώση στις βάσεις 2013 σε αυτές τις σχολές αναμένεται με μικρότερη ένταση σε σχέση με τις Πολυτεχνικές.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: