ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: Πτώση έως και 2000 μόρια

Μεγαλύτερη πτώση από ότι αναμενόταν παρουσιάζουν φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχεδόν σε... όλες τις σχολές.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα οι βάσεις παρουσιάζουν πτώση έως και 2.000 μόρια, όπως χαρακτηριστικά παρατηρήσαμε για το Τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Πτώση άνω των 1.000 μορίων παρατηρείται στις Παιδαγωγικές Σχολές, ενώ πτώση γύρω στα 900 μόρια παρουσιάζουν οι Αρχιτεκτονικές Σχολές.

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η πτώση των βάσεων στις Νομικές Σχολές, καθώς για πρώτη φορά έπεσαν κάτω από τα 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα η Νομική Θράκης έχει βάση 17.900 μόρια.

Αντιθέτως, άνοδο παρουσιάζουν οι Στρατιωτικές Σχολές, ενώ παρατηρήθηκε ότι τα κριτήρια επιλογής σχολής έγιναν περισσότερο με γνώμονα οικονομικά κριτήρια (π.χ. τόπο καταγωγής), παρά με προσωπικό ενδιαφέρον.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός) στο site του υπουργείου Παιδείας.


Star.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: