ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: νεότερες εκτιμήσεις για το 3ο πεδίο

Με λιγότερα από 19.000 μόρια αναμένεται να εισαχθούν φέτος όλοι υποψήφιοι που θα δηλώσουν Ιατρικές σχολές.
Οι επιδόσεις στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που οδηγούν σε αυτές (Βιολογία και Χημεία) είναι... πολύ χειρότερες από πέρυσι. Όσον αφορά δε για τους υποψηφίους που βρέθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα 19-20, μειώθηκαν σε 216 από 509 πέρυσι.

Ως εκ τούτου, πτώση στις βάσεις 2013 θα υπάρχει σε όλες τις Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές όπου παρατηρείται και μία μικρή αύξηση των θέσεων. Μικρή πτώση προβλέπεται και για τις υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Προς τα κάτω θα κινηθούν τμήματα Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής κ.ά. Θα υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εξαιρέσεις όπου οι βάσεις ίσως σημειώσουν μικρή άνοδο. Πρόκειται για σχολές της περιφέρειας στις οποίες μειώθηκαν οι θέσεις εισακτέων, όπως για παράδειγμα στη Νοσηλευτική Ηπείρου και Κρήτης.

Αναφορικά με τις 5 Στρατιωτικές σχολές του πεδίου, (Ιατρικό, Αξιωματικών Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικό, Κτηνιατρικό και Φαρμακευτικό) οι βάσεις εισαγωγής θα κινηθούν σε περσινά επίπεδα και σε ορισμένες θα υπάρξει μία μικρή άνοδος.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: