ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΑ,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, 20:30
«95 χρόνια ΚΚΕ- 45 χρόνια ΚΝΕ»
 Έλα και συ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη τη χώρα φτάνει το αισιόδοξο μήνυμα των...
καιρών μας: «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη». Γι’ αυτό το σκοπό δρα η ΚΝΕ. Για ν’ αλλάξει ο κόσμος, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο, είναι μία νεολαιίστικη γιορτή, μία αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση. Συνδυάζει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες,  με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις  με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Χτίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος με το μεράκι, την  τη συλλογικότητα, την εθελοντική δουλειά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ χωρίς την ανάγκη από σπόνσορες και χορηγούς.
Το Φεστιβάλ μας θέλουμε να είναι η συνάντηση των χιλιάδων νέων:
Ø  Της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς.
Ø  Των σχολικών θρανίων του υποσιτισμού και των τεράστιων ταξικών φραγμών.
Ø  Της μαθητείας και της κατάρτισης που προσπαθούν να τους δασκαλέψουν από μικρούς για να αποδέχονται σαν δίκιο, το δίκιο του αφεντικού.
Ø  Των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, που προσπαθούν να σπουδάσουν δίνοντας πολλές φορές μαζί με αυτή τη μάχη και τη μάχη της δουλειάς για να ανταπεξέλθουν στις ακριβοπληρωμένες σπουδές.
Μία μεγάλη συνάντηση δηλαδή κάθε νέου που του αξίζει μία καλύτερη ζωή!
Σήμερα μπορεί να γίνει στάχτη ο «γερασμένος κόσμος» της ταξικής εκμετάλλευσης από τη δική μας φωτιά, από το δικό μας αγώνα. Είναι ανάγκη της εποχής μας να ανατραπεί ο καπιταλισμός. Αυτό απαιτεί οργάνωση, αντοχή στις δυσκολίες, γνώση, υπομονή κι επιμονή, πίστη στο δίκιο και τη δύναμη της εργατικής τάξης, δυσπιστία απέναντι σε όποιον σου λέει μεγάλα λόγια και σου τάζει δήθεν εύκολες λύσεις από τα πάνω.
Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ, αλλά και η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τα ίδια τραγικά αποτελέσματα για τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Θα χτιστούν πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Και οι δύο πίνουν νερό στο όνομα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Τόσο ο δρόμος που ακολουθεί η ΝΔ, όσο και ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τον ίδιο προορισμό: τη διαιώνιση του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Αυτό το σύστημα υπηρετεί και η φασιστική συμμορία-κόμμα των καπιταλιστών, η Χρυσή Αυγή. Δείχνει για εχθρό σου το μετανάστη, για να κάνεις φίλο σου το αφεντικό. Ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σύστημα που τον θρέφει, από τον καπιταλισμό. Μπορεί να απομονωθεί και να τσακιστεί από το εργατικό  κίνημα.
 Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θ’ αλλάξει!
 Η ΚΝΕ δίνει όλες τις της δυνάμεις, στο πλευρό του ΚΚΕ, για τη συγκρότηση της πιο μεγάλης, πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που θα τα βάλει με τα μονοπώλια και την εξουσία τους και θα τους σαρώσει. Σε αυτή τη συμμαχία έχει θέση κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει σήμερα ενάντια στα πιεστικά προβλήματα που ζούμε στα σπίτια μας, στη δουλειά μας, στο σχολείο και στη σχολή. Για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής των λαϊκών οικογενειών, για να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη, η μόνη που γίνεται μεταξύ ίσων και όχι με σκοπό να βουλώσει τα στόματα των καταπιεσμένων. Για να σφυρηλατείται η ενότητα του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Παλεύουμε για την εργατική λαϊκή εξουσία. Για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα εργοστάσια, τα λιμάνια, οι μεγάλες επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας. Μόνο έτσι δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, αλλά θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό είναι το μοναδικό, πραγματικά καινούργιο, ο δρόμος για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά. Σήμερα η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα: ο Σοσιαλισμός.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, συναυλίες από ερασιτεχνικά και μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: