ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ατύχημα 63χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο από γλίστρημα σε χιόνι!

Σε σοβαρή κατάσταση διεκομίσθει ο 63χρονος ορειβάτης ύστερα από πτώση στη θέση Χιονούρα, στον Όλυμπο.
Πιο συγκεκριμένα ο 63χρονος ορειβάτης ενώ βρισκόταν στο... μονοπάτι που οδηγεί από το Οροπέδιο των Μουσών προς το Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» γλίστρησε στο χιόνι και έπεσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Άμεσα μετέβη στο σημείο ένας από τους διαχειριστές του Καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός», ο Διονύσης Πουρλιώτης, ο οποίος και προσέφερε στον τραυματία τις Πρώτες Βοήθειες.

Τρία μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που βρισκόταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο, καθώς και άλλοι εθελοντές ορειβάτες, προσέγγισαν το σημείο, ενώ η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προχώρησε στις ανάλογες ενέργειες σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν κι άλλα μέλη της Ε.Ο.Δ. Παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η διάθεση αεροπορικού μέσου από την Πολεμική Αεροπορία.
Στις 19:45, το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» και ο 63χρονος ορειβάτης εξετάστηκε από ιατρό του ΕΚΑΒ που επέβαινε στο ελικόπτερο. Στις 20:15 το ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς τη Λάρισα ώστε ο ορειβάτης να διακομισθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακά Νοσοκομείο Λάρισας μιας και η κατάσταση τς υγείας του κρίθηκε σοβαρή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και εθελοντές για την άψογη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης του 63χρονου ορειβάτη,

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΕΟΔ, Ζαφείρη Τρόμπακα στο 6945 637983.
hrt.org.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: