ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το 98% των Αγγλων δεν αναγνωρίζει τα σύμβολα στο ταμπλό των αυτοκινήτων

Πάνω από εννέα στους δέκα Βρετανούς απέτυχαν να αναγνωρίσουν βασικές φωτεινές προειδοποιήσεις στο ταμπλό των αυτοκινήτων τους, σύμφωνα με...
νέα έρευνα.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Britannia Rescue, διαπίστωσε ότι στο ένα τέταρτο των οδηγών άναψαν ένα ή περισσότερα προειδοποιητικά σύμβολα κατά τη διάρκεια της οδήγησης τους τελευταίους δώδεκα μήνες- με πιο συχνά τα φώτα του κινητήρα, των λαδιών και της μπαταρίας.

Το σύμβολο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη σύγχυση είναι για τον ελαττωματικό μετατροπέα του καταλύτη, που δεν κατόρθωσε να αναγνωρίσει το 95% των οδηγών.

Το επόμενο σύμβολο είναι το φωτάκι του κλιματισμού που δεν αναγνώρισε το 86% των οδηγών και ακολουθεί η προειδοποίηση για την πίεση των ελαστικών, με ποσοστό 71%.

Σχεδόν οι μισοί Άγγλοι (48%) δεν αναγνωρίζουν καν το προειδοποιητικό φως των φρένων και περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) αδυνατεί να κατανοήσει τον συναγερμό για τους αερόσακους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς (27%) τον συγχέουν με την προειδοποίηση για τη ζώνη ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων δήλωσε: «Τα αυτοκίνητο έχουν γίνει τόσο περίπλοκα ώστε η πλειοψηφία των οδηγών αδυνατεί να αναγνωρίσει ακόμη και τα κοινά προειδοποιητικά φώτα στο ταμπλό των αυτοκινήτων».

Οι περισσότεροι οδηγοί πάντως χρειάζονται κατά μέσο όρο δώδεκα ημέρες προτού ελέγξουν το πρόβλημα, ενώ 6 στους 10 παραδέχονται ότι αγνοούν το προειδοποιητικό φως για περισσότερο από ένα μήνα.
Πηγή: Daily Mail

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: