ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Γιατί δεν χάνεις βάρος; Τι κάνεις λάθος;

Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και το νούμερο της ζυγαριάς δεν λέει να κατέβει, ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τι κάνεις σωστά και τι λάθος. 
Ακόμη και κάποια μικρά λάθη είναι αρκετά για να...
εμποδίσουν την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

Αν δοκίμασες να μειώσεις αρκετά τις θερμίδες όταν έκανες δίαιτα, κι αυτό δούλεψε για λίγο, πιθανότατα να ξαναπήρες μερικά ή και όλα τα κιλά όταν ξανάρχισες να τρως κανονικά. Όταν ακολουθείς μία δίαιτα πολύ χαμηλή σε θερμίδες, εκπαιδεύεις το μεταβολισμό σου να επιβραδύνει. Όταν σταματήσεις να κάνεις δίαιτα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καίγονται πολύ αργά οι θερμίδες και να παίρνεις βάρος.

Το να παρακάμψεις το πρωινό γεύμα φαίνεται δελεαστικό για να μειώσεις τις θερμίδες, αλλά οι αρνητικές συνέπειες θα φανούν αργότερα στην ημέρα, αφού θα αναζητάς σνακ, θα είσαι επιρρεπής στις παχυντικές τροφές και θα καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να φορτωθείς με περισσότερες θερμίδες.

Ένα πρωινό που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες – ακόμη κι ένα απλό μπολ δημητριακών με γάλα – μειώνει το αίσθημα της πείνας και σε κρατά χορτάτη για περισσότερη ώρα. Το ίδιο ισχύει και για το σωστό τσιμπολόγημα. Οι άνθρωποι που τρώνε μικρά σνακ, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τείνουν να τρώνε λιγότερο και να ενισχύουν το μεταβολισμό τους.

Είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή και στα υγρά. Συχνά οι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία στις θερμίδες των υγρών, βλέπε αλκοόλ, αναψυκτικά κ.α. Όταν δεν είσαι σίγουρη για τις διατροφικές σου συνήθειες, μπορείς να τις καταγράψεις σε ένα ημερολόγιο, ώστε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.


joytv.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: