ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συναυλία στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού Καστοριάς

Μνήμη και παράδοση δίνουν τα χέρια στις 23 Αυγούστου στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού Καστοριάς στις 21.30 σε μια ξεχωριστή βραδιά με το Χρόνη Αηδονίδη, τη Νεκταρία Καραντζή, τη Θεοδοσία Στίγκα και την ορχήστρα παραδοσιακής και ανατολικής...
μουσικής “Πόλις» στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Βυζαντινού Φεστιβάλ ΑΛΕΞΙΑΔΑ.

Ο Χρόνης Αηδονίδης, Θρακιώτης στην καταγωγή, θεωρείται ο Έλληνας μέγας δάσκαλος καταγραφέας και ερμηνευτής της ελληνικής παράδοσης με έμφαση στην παράδοση της γενέτειρας του της Θράκης. Πολλάκις βραβευμένος στην Ελλάδα & το εξωτερικό με παρουσία στην Ελληνική δισκογραφία που ξεπερνά τα 60 έτη, έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις στη χώρα μας αλλά και ανά τον κόσμο.

Στη συναυλία που θα διεξαχθεί στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού και πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές καλοκαιριού στο Ηρώδειο θα μας ταξιδέψει στις μελωδίες και τους ρυθμούς της Ανατολικής, της Δυτικής και της Β. Θράκης, της Μακεδονίας και της Σμύρνης. Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί μουσική κατάθεση που αντικατοπτρίζει την σχέση της Ελλάδας με την Ανατολή και έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στο Βυζάντιο. Περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης, τραγούδια της ξενιτιάς, της τάβλας, του γάμου, μοιρολόγια, βυζαντινούς ύμνους.

Τιμή εισητηρίου: Κανονικό 8,00 €, Μειωμένο 5,00€ (μαθητικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ & Ανέργων )

Προπώληση - Πληροφορίες Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Καστοριάς, Αθ. Διάκου 1,52100 Καστοριά, τηλ. 2467028999


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: