ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Όσα πρέπει να ξέρετε για την κυτταρίτιδα!!!

Η κυτταρίτιδα δεν είναι ασθένεια, αλλά σωματικό λίπος, όμοιο με εκείνο που υπάρχει σε κάθε μέρος του σώματός μας. Είναι το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει όταν...
η θρέψη των ιστών και η απομάκρυνση των τοξινών δεν γίνονται σε βάθος. Εμφανίζεται ιδιαίτερα στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους, λόγω του γεγονότος ότι το δέρμα τους είναι πιο λεπτό από εκείνο των αντρών κι επειδή επηρεάζεται από τα οιστρογόνα.

ΑΙΤΙΑ
Τα βασικότερα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι:
Η κακή κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση η κληρονομικότητα ή η προδιάθεση.
Η κατακράτηση υγρών.
Η καθιστική ζωή.
Η κακή διατροφή.
Το στρες.
Οι ορμονικές διαταραχές.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Είτε οφείλεται σε γενετικούς λόγους είτε σε κάποιες κακές μας συνήθειες, η κυτταρίτιδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους, οι οποίοι θα πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους. Ποιοι είναι αυτοί;

Η σωστή διατροφή:
Αυτή πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα είδη των τροφών, να είναι φτωχή σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, εφόσον αυτά μας παρέχουν πολλές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες Α και C, που τονώνουν την επιδερμίδα. Πείτε, λοιπόν, «ναι» στο άπαχο κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια, στα άπαχα τυριά, στο ψωμί και στα ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως. Περιορίστε το κόκκινο κρέας και πείτε «όχι» με την καρδιά σας στα τηγανητά, στα γλυκά, στην κρέμα γάλακτος, στον καφέ, στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ.

Τι θα καταφέρετε με όλα αυτά; Απλώς θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει καλύτερα τις τοξίνες και να μην κατακρατεί υγρά.

Η επαρκής εσωτερική ενυδάτωση:
Όλοι ξέρετε, βέβαια, ότι το 60% του οργανισμού μας και το 70% της επιδερμίδας μας αποτελούνται από νερό. Όμως, υπάρχουν και καθημερινές απώλειες εξαιτίας του ιδρώτα και της άδηλης αναπνοής. Κάτι που πρέπει να αναπληρώνουμε. Πώς; Φροντίζοντας να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, κάτι που θα μας εξασφαλίζει καλή υγεία και όμορφη επιδερμίδα.

Η γυμναστική:
Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το σκληρό πρόγραμμα κάποιου γυμναστηρίου. Μπορείτε απλώς να περπατάτε, να κολυμπάτε ή να κάνετε ποδήλατο. Με σύστημα, όμως, και όχι περιστασιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολείστε με τα παραπάνω τουλάχιστον για 20 λεπτά, 4-5 φορές την εβδομάδα, για να αυξήσετε έτσι τις καύσεις του οργανισμού σας και να καίτε τις θερμίδες, έτσι ώστε να μειωθεί το στρες σας και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματός σας.

Τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας:
Πρόκειται για κρέμες που περιέχουν θεοφυλίνη, καφεΐνη και άλλα συστατικά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και να «καίνε» το λίπος.

Επίσης, οι κρέμες αυτές περιέχουν και άλλες ουσίες, οι οποίες είναι σε θέση να ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους δυναμώνουν τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συστηματικά, διότι μόνο έτσι –έπειτα από λίγο καιρό– η επιδερμίδα σας θα δείχνει στα επίμαχα σημεία πιο σφιχτή και λεία, μειώνοντας την εικόνα της κυτταρίτιδας.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και να εμποδίσετε έτσι την κατακράτηση υγρών και τα «ψωμάκια», δεν έχετε παρά να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό, να προσθέσετε σ’ αυτό από 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιπποκάστανου και δεντρολίβανου και 1 κιλό θαλασσινό αλάτι.
blog.gr


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: