ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Στα ύψη το Πετρέλαιο θέρμανσης και αυτό το χειμώνα – Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο δεν προτίθεται να κάνει καμία αλλαγή στο καθεστώς της φορολογίας του Πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως υψηλές τιμές και στις...
εναλλακτικές μορφές ενέργειες, αύξηση της υλοτομίας – λαθροϋλοτομίας, αιθαλομίχλη, καταστροφή για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν άλλη λύση θέρμανσης και καταστροφή των οικονομικών των νοικοκυριών που εξαρτώνται από το πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός αυτών επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, αλλά και πιθανή αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης.

Φαίνεται καθαρά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν συμμερίζεται ένα από τα βασικότερα πολυδιάστατα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Δεκάδες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, η καταναλωτική δύναμη θα περιοριστεί και ειδικά αν έχουμε βαρύ χειμώνα, ενώ πολλοί συνάνθρωποι μας δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χρήματα. Από την άλλη οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Μπορεί η Κοζάνη και η Πτολεμαϊδα να μην εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου είτε καταστρέφονται δασικές περιοχές, είτε επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα από την καύση ρυπογόνων υλικών.

Εκτός των νοικοκυριών, το πλήγμα για τις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά σοβαρό. Την ώρα που υπάρχουν αυξημένες και δυσβάσταχτες εισφορές στον ΟΑΕΕ, το χαράτσι της ΔΕΗ, Φ.Π.Α. και άλλα που καταπονούν τη λειτουργία της επιχείρησης, έρχεται και η ανάγκη για θέρμανση που επιβαρύνει κατά πολύ την κατάσταση. Και όποιος επικαλείται τις εναλλακτικές μορφές, ακόμη και το ξύλο, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, θα έχει φέτος σοβαρότατη αύξηση στην τιμή του.

Οι κυβερνητικοί Βουλευτές δεν απέτρεψαν πέρυσι την εξίσωση αν και ήταν δυνατό να πιέσουν με τις 6 (τότε) ψήφους τους. Σήμερα, δεν έχει γίνει καν αναφορά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας. Θα αντιδράσουν στον κ. Στουρνάρα;

Μιχάλης Αγραφιώτης

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: