ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δείτε πως να μακρύνετε γρηγορότερα τα μαλλιά σας

Πολλές γυναίκες λατρεύουν τα μακριά πλούσια μαλλιά και κάνουν ότι..μπορούν για να τα αποκτήσουν. Το ξέρατε όμως πως ένας βασικός σύμμαχος σε αυτή σας την προσπάθεια είναι και η...
διατροφή σας;
Ναι πολύ καλά διαβάσατε, η διατροφή και συγκεκριμένα οι βιταμίνες που λαμβάνει ο οργανισμός σας, τρέφουν τις τρίχες με αποτέλεσμα να μακραίνουν γρηγορότερα και πιο υγιεινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω βιταμίνες πέρα από τα μαλλιά, βοηθούν και στο να αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα και γερά νύχια. Που όμως μπορείτε να τις βρείτε και ποιες είναι;

Οι βιταμίνες ως γνωστόν βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε, αλλά και στα συμπληρώματα διατροφής. Αναζητήστε λοιπόν τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Α, Β, Β12, Β7 (δηλαδή βιοτίνη), C, Ε και φολικό οξύ ή αγοράστε τα σχετικά συμπληρώματα.
Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές τροφές που περιέχουν τις συγκεκριμένες βιταμίνες:
Βιταμίνη Α: συκώτι, καρότο, σπανάκι, μπρόκολο, πεπόνι, αυγό, βερύκοκο, παπάγια, μάνγκο και γάλα.
Βιταμίνη Β: λαχανικά, μπανάνα, πατάτα, κοτόπουλο, κρόκος αυγού, καρύδια και σαρδέλα.
Βιταμίνη Β12: εμπλουτισμένα δημητριακά, κρέας, πουλερικά, αυγά, οστρακοειδή, γάλα καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Βιταμίνη Β7: μαγιά, πολύσπορο ψωμί, μαγειρεμένο αυγό, cheddar τυρί, μαγειρεμένο συκώτι, μαγειρεμένο χοιρινό, μαγειρεμένος σολωμός, αβοκάντο, βατόμουρα-σμέουρα και ωμό κουνουπίδι.
Βιταμίνη C: πορτοκάλια και γενικότερα εσπεριδοειδή, παπάγια, κόκκινες πιπεριές, μαϊντανός, μπρόκολο, κατσαρό λάχανο, φράουλες, ακτινίδιο και κουνουπίδι.
Βιταμίνη Ε: φυτικά έλαια, ξηροί καρποί και όσπρια.
Φολικό οξύ: σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, μπρόκολο, εσπεριδοειδή, φασόλια, αρακάς, φακές, παντζάρια, αβοκάντο, μπάμιες, καρότα και ξηροί.
Πηγή: beautetinkyriaki.gr
kamikaze.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: