ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πως να αποβάλεται τις τοξίνες από το σώμα σας!!!

Κάθε μέρα, το σώμα μας είναι εκτεθειμένο σε διάφορες τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων των χημικών ουσιών των τροφίμων, των φαρμάκων (που λαμβάνουμε κατά περιόδους) αλλά και το... μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε. Είναι ζωτικής σημασίας να απαλλαγούμε από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας για να παραμείνουν υγιείς. Εάν οι τοξίνες παραμένουν στο σώμα για πάρα πολύ καιρό, μπορεί να βλάψουν τα νεφρά και το συκώτι , να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, και να μειώσουν το μεταβολισμό . Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποβάλλουμε αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα μας.

Η λήψη βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ) , είτε σε μορφή ταμπλέτας ή κάψουλας, μία φορά την ημέρα θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος. Η βιταμίνη C βοηθά το συκώτι στην κατασκευή γλουταθειόνη, ενός αντιοξειδωτικού που επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες πιο αποτελεσματικά. Τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C είναι όλα τα εσπεριδοειδή, οι χυμοί, τα μπρόκολα, οι ντομάτες και οι πιπεριές.

Για να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά 1-2 μερίδες τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες .Το ήπαρ στέλνει τις τοξίνες του οργανισμού απευθείας στο πεπτικό σύστημα. Εάν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες φυτικών ινών οι τοξίνες θα αποβληθούν από τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες αποτελούν το ψωμί ολικής αλέσεως, τα δημητριακά, τα δαμάσκηνα, ο λιναρόσπορος και το κριθάρι.

Ξέρετε για το H2O;

Πίνοντας 10 έως 12 ποτήρια νερό κάθε μέρα θα αποβάλλεται τις τοξίνες του οργανισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ήπαρ και τα νεφρά. Το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος , αφαιρεί τους νοσογόνους μικροοργανισμούς και ενυδατώνει τα κύτταρα.

Η γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιτελεί πολλές λειτουργίες όπως η επιδιόρθωση του DNA, προλαμβάνει τις ζημιές των κυττάρων του σώματος, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, και απομακρύνει τις επιζήμιες και δηλητηριώδεις τοξίνες. Ενώ η γλουταθειόνη περιέχεται σε διάφορα είδη υγιεινών τροφών, όπως τα αυγά, το ψάρι, η γαλοπούλα, δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικά ποσά στα τρόφιμα, οπότε συνιστάται η λήψη συμπληρώματος.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: