ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Χάος για το οφσάιντ!

Η αλλαγή, όπως γράφουν οι Ιταλοί, θα ισχύσει σιγά-σιγά παντού αλλά αυτοί θέλουν να το κάνουν πρώτοι και αυτό σημαίνει, κακά τα ψέματα, ότι θα έχουμε πάμπολλες διαμαρτυρίες τη νέα σεζόν. Ήδη μάλιστα, όπως γράφουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι...
διοικήσεις των ομάδων επικοινωνούν με τους αρχιδιαιτητές για να ζητήσουν εξηγήσεις καθώς κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς πότε θα πρέπει πλέον να σηκώνουν το σημαιάκι οι βοηθοί και πότε όχι.

Για να γίνει πιο κατανοητή η αλλαγή, στην Corriere dello Sport δημοσίευσαν την φωτογραφία που έχουμε βάλει στο κείμενο, από τον αγώνα της Ιντερ με την Πάρμα στις 7 Ιανουαρίου 2012.

Στο πρώτο μισό της φωτογραφίας, ο Τζιοβίνκο είναι έτοιμος να βγάλει πάσα για τον Γκόμπι, ο οποίος είναι σε θέση οφσάιντ. Στο δεύτερο μισό της φωτογραφίας, με την εξέλιξη της φάσης, ο Γκόμπι κάνει κίνηση προς την μπάλα αλλά τελικά τη βρίσκει ο Ζανέτι, ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του. Ο βοηθός είχε σηκώσει σωστά το σημαιάκι καθώς ο Γκόμπι που ήταν σε θέση οφσάιντ έκανε κίνηση προς την μπάλα και το αυτογκόλ ακυρώθηκε. Με την αλλαγή που θέλουν να ισχύσει από φέτος, το αυτογκόλ θα κατακυρωνόταν κανονικά και με το νόμο καθώς ο Γκόμπι αν και ήταν οφσάιντ και έκανε κίνηση, δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα!

Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν ο επιτιθέμενος είναι σε θέση οφσάιντ όταν αρχίζει η φάση και κάνει κίνηση προς την μπάλα, αν δεν τη βρίσκει και αυτή καταλήγει στα δίχτυα, το γκολ θα μετράει κανονικά. Είτε είναι αυτογκόλ είτε είναι, για παράδειγμα, μια εκτέλεση φάουλ, η άμυνα έχει τραβηχτεί, οι επιτιθέμενοι είναι οφσάιντ και κάνουν κίνηση προς την μπάλα, δυσκολεύοντας τόσο τον τερματοφύλακα ώστε να μην καταφέρει να μπλοκάρει!

Οι αρχιδιαιτητές επιμένουν ότι αυτό θα ισχύσει. Οι ομάδες αντιδρούν καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πότε θα πρέπει και πότε όχι να σηκώνουν το σημαιάκι οι βοηθοί. Oι Ιταλοί δημοσιογράφοι, από την πλευρά τους, δεν είναι τόσο σίγουροι ότι θα εφαρμοστεί αλλά είναι σίγουροι ότι αν όντως περάσει η αλλαγή, θα επικρατήσει χάος και ειδικά αν γίνει κάποια τέτοια φάση σε ντέρμπι...

gazzetta.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: