ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παλαιστίνιος χάκαρε το προφίλ του Ζούκερμπεργκ!!!

Παλαιστίνιος χάκαρε το προφίλ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Facebook προκειμένου να τον ενημερώσει για ένα...
bug που υπάρχει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο άνεργος παλαιστίνιος, ο Καλίλ Σρίτεχ, επιχείρησε αρκετές φορές να ενημερώσει την ομάδα ασφαλείας του Facebook για ένα bug που είχε εντοπίσει. Είναι γνωστό ότι το Facebook θεωρεί ευπρόσδεκτη τη δράση των white-hat χάκερςπου εντοπίζουν προβλήματα στην ασφάλεια της σελίδας, και εάν είναι καλοί βρίσκουν και δουλειά εκεί. Κάπως έτσι έδρασε και ο Παλαιστίνιος της ιστορίας. Εντόπισε το bug το οποίο σου επέτρεπε να ποστάρεις κείμενο ή βίντεο σε κλειστό προφίλ ατόμου που δεν είναι "φίλος" σου. Ο Καλίλ έστειλε αρκετές φορές το μήνυμα του και δεν πήρε ικανοποιητική απάντηση. Έτσι αποφάσισε να δείξει στους ιθύνοντες του Facebook ποιο είναι το πρόβλημα, με μία παράτολμη όσο και εντυπωσιακή ενέργεια. Αξιοποιώντας το bug, ανέβασε κείμενο στο κλειδωμένο προφίλ του ιδρυτή του Facebook.

"Ζητώ συγγνώμη που ποστάρω στον τοίχο σας. Δεν είχα άλλη επιλογή μετά από όλες τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook. Ονομάζομαι Khalil Shreateh. Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα bug στη σελίδα σας που ανακάλυψα. Το bug επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται συνδέσμους με άλλους χρήστες", έγραψε. Η παραβίαση του προφίλ του Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε στο blog του Παλαιστίνιου και κυκλοφόρησε στους κύκλους των χάκερς, προκαλώντας μία αίσθηση ντροπής στο Facebook. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, είναι σύνηθες να εντοπίζονται bugs στο Facebook και να αναφέρονται στην ομάδα ασφαλείας.

Το ασύνηθες είναι να μην απαντά το Facebook σε σχετικές αναφορές. Γιατί έγινε αυτό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, η αναφορά του Καλίλ πρέπει να χάθηκε- κυριολεκτικά- στη μετάφραση. Τα αγγλικά του Παλαιστίνιου δεν είναι καλά και ο εργαζόμενος στον τομέα ασφαλείας του Facebook απλώς δεν κατάλαβε τι ήθελε να του πει ο χάκερ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: