ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Παγκόσμιος συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα!!! Πού το περιμένουν;

Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης...
τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Interpol από την πλευρά της κάνει λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με τρομοκρατικό χτύπημα, λόγω των πρόσφατων μαζικών αποδράσεων εξτρεμιστών από φυλακές του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν. Η υπηρεσία καλεί τις 190 χώρες-μέλη της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πληροφορίες για φυγάδες των φυλακών. Η ίδια η υπηρεσία δίνει προτεραιότητα στη διερεύνηση της πιθανότητας συντονισμού των αποδράσεων και στον εντοπισμό των φυγάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των ΗΠΑ να κλείσει όλες τις πρεσβείες της την Κυριακή προκάλεσαν ερωτηματικά και φούντωσαν τα σενάρια, ωστόσο δεν είναι κατά πόσο το ζήτημα συνδέεται.

Που φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα
 

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τις προσδιορίζει κυρίως σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Οι ίδιες πληροφορίες οδήγησαν και στην απόφαση να κλείσουν την Κυριακή για λόγους ασφαλείας 21 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ, κυρίως σε αραβικές χώρες. Κάποιες διπλωματικές αποστολές ενδέχεται να παραμείνουν κλειστές για περισσότερες ημέρες.

Και η Βρετανία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της στην Υεμένη θα παραμείνει κλειστή στις 4 και 5 Αυγούστου για λόγους ασφαλείας, καθώς το Φόρεϊν Όφις επισημαίνει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένοπλη επίθεση με ρουκέτες που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Βεγγάζη, είχαν σκοτωθεί τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο ίδιος ο αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη.

fimes.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: